Κατασχέθηκε φορτίο με εκατομμύρια λαθραία τσιγάρα από Κίνα, στο λιμένα Θεσσαλονίκης

Στην κατάσχεση 10.175.000 τεμαχίων λαθραίων τσιγάρων προχώρησε το Α’ Τελωνείο Θεσσαλονίκης μετά από έλεγχο που πραγματοποίησε σε εμπορευματοκιβώτιο που είχε φθάσει στο λιμάνι της συμπρωτεύουσας από την Κίνα.

Η  ΑΑΔΕ  σε ανακοίνωση που εξέδωσε αναφέρει ότι οι δασμοφορολογικές αυτές επιβαρύνσεις ανέρχονται στο ποσό των 2.061.174,26 ευρώ.

Η ανακοίνωση της ΑΑΔΕ

«Μεγάλη ποσότητα λαθραίων τσιγάρων, με δασμοφορολογικές επιβαρύνσεις που ανέρχονται στο ποσό των 2.061.174,26 ευρώ (δύο εκατομμυρίων εξήντα ένα χιλιάδων εκατόν εβδομήντα τεσσάρων ευρώ και είκοσι έξι λεπτών), εντοπίστηκε και κατασχέθηκε από το Τμήμα Δίωξης Λαθρεμπορίου του Α’ Τελωνείου Θεσσαλονίκης.Οι υπάλληλοι του Τελωνείου, μετά από υπόδειξη του συστήματος ανάλυσης κινδύνου του ICISnet, προχώρησαν, με το αυτοκινούμενο μηχάνημα X RAY, σε σάρωση του φορτίου εμπορευματοκιβωτίου, που είχε φθάσει στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης από τον λιμένα Yantian της Κίνας και είχε δηλωθέν εμπόρευμα «Κλιματιστικά». Από τη σάρωση προέκυψε η ένδειξη ύπαρξης καπνικών, που επιβεβαιώθηκε στη συνέχεια από το σκύλο ανιχνευτή καπνικών της υπηρεσίας, «Χάκερ».

Από τον έλεγχο διαπιστώθηκε ότι το εμπορευματοκιβώτιο περιείχε: 1.017 χαρτοκιβώτια, καθένα από τα οποία περιείχε 50 κούτες των 10 πακέτων των 20 τεμαχίων τσιγάρων και 1 χαρτοκιβώτιο που περιείχε 25 κούτες των 10 πακέτων των 20 τεμαχίων τσιγάρων, συνολικά δηλαδή 10.175.000 (δέκα εκατομμύρια εκατόν εβδομήντα πέντε χιλιάδες) τεμάχια τσιγάρων. Το Τελωνείο προχώρησε στην κατάσχεση των λαθραίων τσιγάρων, ως αντικείμενο λαθρεμπορίας, καθώς και του εμπορευματοκιβωτίου, ως μέσο μεταφοράς των λαθρεμπορευμάτων. Για την υπόθεση ενημερώθηκε άμεσα η αρμόδια Εισαγγελέας».
Σχολιάστε