OTA VOICE
ΠΡΟΣΩΠΑ

Βασίλης Ξυπολυτάς – Δήμαρχος Κηφισιάς

Ο Βασίλης Ξυπολυτάς γεννήθηκε στην Αθήνα το 1981, είναι κάτοχος 3 μεταπτυχιακών τίτλων, ΜΑ Environmental Management από τo Harvard University, ΜΑ European Studies από το King’s College – University of London και Διοίκησης Επιχειρήσεων (M.B.A.) από το Coventry Business School, με πρώτο πτυχίο: BA Management and Marketing από τό Coventry Business School.

Βασίλης Ξυπολυτάς: Τομείς στους οποίους εργάστηκε

Ο Βασίλης Ξυπολυτάς, έχει εργαστεί τόσο στον ιδιωτικό όσο και στον δημόσιο τομέα. Στον ιδιωτικό τομέα είναι ιδιοκτήτης και ιδρυτής της εταιρείας «Ευγενές», η οποία δραστηριοποιείται στο χώρο των τροφίμων, με σειρά προϊόντων στα Ελληνικά σούπερ μάρκετ, μεταξύ των οποίων και επώνυμα προϊόντα όπως το «Ευγενές» (ελαιόλαδο και κρασί), που διατίθενται σε περισσότερα από 1.000 σημεία πώλησης στην εγχώρια και διεθνή αγορά.

Στον δημόσιο τομέα, τον Μάρτιο του 2020 -την πρώτη εβδομάδα της καραντίνας- τοποθετήθηκε Πρόεδρος της ΟΣΥ ΑΕ (λεωφορεία & τρόλεϊ Αττικής, www.osy.gr), με βασική στόχευση, εν μέσω πανδημίας, την αύξηση του στόλου των λεωφορείων. Εντός 12 μηνών ο στόλος των οχημάτων αυξήθηκε κατά 60%, από 850 σε 1.350 λεωφορεία. Έγιναν προσλήψεις προσωπικού μετά από 13 χρόνια, ενώ εντάχθηκε και ο ιδιωτικός τομέας στη λειτουργία της ΟΣΥ ΑΕ/ ΟΑΣΑ ΑΕ, τόσο με την ενοικίαση λεωφορείων (leasing) όσο και με την εκτέλεση των περιφερειακών δρομολογίων από ιδιώτες παρόχους (ΚΤΕΛ).

Κατά την περίοδο 2014 -2016 διετέλεσε Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος του Εθνικού Κέντρου Άμεσης Βοήθειας (Ε.Κ.Α.Β www.ekab.gr ) , όπου και παρέμεινε και επί της κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ, έως την επίτευξη του υπέρ-δεκαετή εθνικού στόχου για την αγορά νέων ασθενοφόρων, οπότε αμέσως μετά οικειοθελώς αποχώρησε.

Έχει εκλεγεί τρεις φορές (2006-2010-2014) στις πρώτες θέσεις, Δημοτικός Σύμβουλος Κηφισιάς, κατά τις οποίες υπηρέτησε αρκετά χρόνια ως Αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Πολιτικής Προστασίας και Περιβάλλοντος , ως πρόεδρος του ΚΑΠΗ, της Δημοτικής Επιχείρησης και των σχολείων της Κηφισιάς. Στις δημοτικές εκλογές του 2019 δεν συμμετείχε.

Στα χρόνια αυτά πραγματοποίησε στο Δήμο Κηφισιάς μια σειρά από καινοτομίες που εφαρμόστηκαν για πρώτη φορά πανελλαδικά, όπως: το πρώτο αυτόνομο ενεργειακά δημόσιο κτήριο, τη κομποστοποίηση στη πηγή των απορριμμάτων, την εισαγωγή των ψηφιακών σχολείων και την άμεση δημοκρατία στη λήψη αποφάσεων.

Βασίλης Ξυπολυτάς: Η πορεία του στην πολιτική

Συμμετείχε στις εθνικές εκλογές του 2019 και κατετάγην επιλαχών Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, του βορείου τομέα Β΄ Αθηνών (με 15.100 ψήφους). Στα φοιτητικά του χρόνια διατέλεσε πρόεδρος των Ελλήνων Φοιτητών Λονδίνου (ΣΕΦΛ) και πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Κ. Αγγλίας. Μετά την επιστροφή του από το εξωτερικό, διατέλεσε αναπληρωτής Γραμματέας Διεθνών Σχέσεων και Ευρωπαϊκής Ένωσης της ΝΔ, ενώ το 2016 διορίστηκε, με απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη, Γραμματέας Παραγωγικών Τομέων της ΝΔ.

Στον ελεύθερό του χρόνο ασχολείται με το περιβάλλον. Μετά τις μεγάλες πυρκαγιές του 2007 ίδρυσε την ομάδα εθελοντών της «GreenΒelt» (www.greenbelt.gr), η οποία και με τη βοήθεια ιδιωτικών χορηγιών φύτευσε περισσότερα από 18.500 δένδρα στην Αττική.

Σχετικά Άρθρα

ΛΑΖΑΡΟΣ ΚΥΡΙΖΟΓΛΟΥ

otavoice

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΡΝΑΒΟΣ

otavoice

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΣΤΕΡΓΙΟΥ

otavoice

ΚΩΣΤΑΣ ΜΟΥΤΖΟΥΡΗΣ

otavoice

ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΤΟΨΙΔΗΣ

otavoice

ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΡΕΠΕΚΛΗΣ

otavoice