OTA VOICE
ΠΡΟΣΩΠΑ

Βασίλης Θώδας – Δήμαρχος Ζωγράφου

Οι ρίζες του Δημάρχου Ζωγράφου είναι από τη Λάρισα και τα Γιάννινα και γεννήθηκε το 1968, στου Ζωγράφου. Ολοκλήρωσε τη βασική του εκπαίδευση στο 4o Λύκειο Ζωγράφου. Εκεί μεγάλωσε στις γειτονιές του Ζωγράφου, εκεί έπαιξε μπάλα στις αλάνες του, εκεί έκανε τις πιο δυνατές του φιλίες.

Είναι παιδί εκείνης της ευλογημένης γενιάς, που, ενώ ως παιδί γνώρισε τη φτώχεια της χώρας, είχε την τύχη να μεγαλώσει μαζί με την οικονομική της άνθιση, να προκόψει και να ονειρευτεί ένα καλύτερο μέλλον. Να βιώσει την οικονομική και κοινωνική κρίση, που πλήττει όλο και περισσότερο την κοινωνία.

Οι ανησυχίες του για τα πολιτικά και κοινωνικά ζητήματα υπήρξαν πάντοτε μεγάλες. Πολιτικοποιήθηκε από τα μαθητικά του χρόνια και από τότε παραμένει δραστήριος αντιλαμβανόμενος την αξία του ενεργού και υπεύθυνου πολίτη, αλλά και τη σημασία της συλλογικής προσπάθειας για την κοινωνική πρόοδο.

Το 1986 σπούδασε Διοίκηση Επιχειρήσεων στη Λάρισα και το 1998 απέκτησε το πρώτο Μεταπτυχιακό του δίπλωμα με θέμα: «Ε.Ε. και Αναπτυσσόμενες Χώρες», στο Τμήμα  των Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Παντείου Πανεπιστημίου. Το 2012 ολοκλήρωσε και το δεύτερο Μεταπτυχιακό του με θέμα: «Διαχείριση Πολιτικών- Διεθνής Πολιτική» στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σχέσεων, του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου. Σήμερα, είναι υποψήφιος Διδάκτορας του ιδίου πανεπιστημίου στο τελευταίο έτος σπουδών για την απόκτηση του διδακτορικού του διπλώματος.

Αμέσως μετά το στρατιωτικό του, ξεκίνησε την επαγγελματική του σταδιοδρομία στον ιδιωτικό τομέα. Το 1993, άρχισε να εργάζεται στη Βουλή των Ελλήνων. Από το 2017, κρίθηκε και κατέχει τη θέση του Προϊσταμένου της Διεύθυνσης  Διαρκών Επιτροπών της Βουλής.

Από τις υπεύθυνες θέσεις που κατείχε, ως Προϊστάμενος του Τμήματος Επερωτήσεων της Διεύθυνσης του Κοινοβουλευτικού Ελέγχου και της Διεύθυνσης της Ειδικής Υπηρεσίας  Ελέγχου των Οικονομικών, απέκτησε εμπειρίες πάνω στη διοίκηση, στη λήψη  αποφάσεων, στην οικονομική διαχείριση, στον τρόπο λειτουργίας της δημόσιας διοίκησης. Από την εργασία του πήρε ουσιαστικά ερεθίσματα και με εμπειρίες που συνέλεξε επί σειρά ετών. Έμαθε, πώς χωρίς αποφασιστικότητα, συγκρούσεις, συναινέσεις και πολιτικές πρωτοβουλίες, τίποτα δεν μπορεί να αλλάξει σε ένα τόπο.  Η επιθυμία του να συνεισφέρει στα κοινά τον οδήγησε στην εκπροσώπηση των συναδέλφων του στο Σωματείο των εργαζομένων και στην εκλογή του δύο φορές ως Πρόεδρος αυτού, με σκοπό τη βελτίωση των συνθηκών εργασίας και ασφάλισης.

Πάνω από όλα, όμως, τον ενδιέφερε πάντα η γειτονιά του. Η πόλη του, ο Δήμος Ζωγράφου. Μια πόλη που σήμερα έχει χάσει την ιδιαίτερή της ταυτότητα. Μια πόλη που ενώ τη λατρεύει αυτή συνεχίζει να πληγώνεται από την αδιαφορία της Διοίκησης, με τη μιζέρια που αποπνέει η καθημερινότητα της.

Ασχολήθηκε με τα κοινά της πόλης, υπήρξε Δημοτικός της σύμβουλος από το 2006 και μέλος της Διοίκησής της ως Πρόεδρος του Νομικού προσώπου για τον Αθλητισμό. Στάθηκε δίπλα στους νέους, στα αθλητικά σωματεία της πόλης, με ιδιαίτερη ευαισθησία και φροντίδα στα παιδιά με ειδικές ανάγκες.

Η συμμετοχή του στα τοπικά δρώμενα ήταν, πάντα, μία πράξη πίστης στη σύνθεση διαφορετικών απόψεων, προκειμένου να προωθηθεί ένα σχέδιο άμεσων αλλαγών για την αναβάθμιση της πόλης.

Σήμερα, ανέλαβε την ευθύνη να κάνει πράξη αυτό το σχέδιο.  Όχι μόνος του. Μαζί με ανθρώπους άξιους, έντιμους, ανιδιοτελείς, ικανούς. Με ανθρώπους εργατικούς, με μεράκι και όραμα. Με ένα συνδυασμό, που φιλοδοξεί να εκφράσει όλους τους πολίτες του Ζωγράφου, πέρα και πάνω από κόμματα και μεγαλόστομες διακηρύξεις.

Στις 2 Ιουνίου και σε μία εκλογική «μάχη» που κρίθηκε στην κυριολεξία στο νήμα, ο Βασίλης Θώδας έκοψε πρώτος το νήμα και εκλέχτηκε νέος Δήμαρχος Ζωγράφου.

Σχετικά Άρθρα

ΛΑΖΑΡΟΣ ΚΥΡΙΖΟΓΛΟΥ

otavoice

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΡΝΑΒΟΣ

otavoice

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΣΤΕΡΓΙΟΥ

otavoice

ΚΩΣΤΑΣ ΜΟΥΤΖΟΥΡΗΣ

otavoice

ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΕΤΙΟΣ

otavoice

ΡΟΔΗ ΚΡΑΤΣΑ – ΤΣΑΓΚΑΡΟΠΟΥΛΟΥ

otavoice