OTA VOICE
ΠΡΟΣΩΠΑ

Κώστας Μιχόπουλος – Δήμαρχος Μεγαλόπολης

Ο Κώστας Μιχόπουλος γεννήθηκε το 1956 στο χωριό Άνω Κοτύλιο και μεγάλωσε σε μια πολυμελή αγροτική οικογένεια.

Είναι παντρεμένος με την Καίτη Οικονομίδου, με την οποία έχουν αποκτήσει τρεις κόρες και πέντε εγγόνια.

Το 1980 ξεκίνησε την εμπορική δραστηριότητά του στη Μεγαλόπολη, όπου διατηρεί οικογενειακή επιχείρηση μέχρι και σήμερα.

Εκλέχτηκε κατ’ επανάληψη στο διοικητικό συμβούλιο του Εμποροβιομηχανικού Συλλόγου Μεγαλόπολης. Υπήρξε μέλος του Εμποροβιομηχανικού Επιμελητηρίου Αρκαδίας.

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ

Εκλέχτηκε Δημοτικός Σύμβουλος στις εκλογές του 1994 και του 1998. Ήταν υπεύθυνος για τη συγκρότηση των Συμβουλίων Περιοχής (1994-1998).

Διετέλεσε Αντιδήμαρχος Μεγαλόπολης τη διετία 1998-2000 και ήταν υπεύθυνος για το σύνολο των 30 Δημοτικών Διαμερισμάτων και Οικισμών του Δήμου Μεγαλόπολης.

Την περίοδο 2000-2002 ήταν πρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης Πολιτιστικής Ανάπτυξης (ΔΕΠΑ) του Δήμου Μεγαλόπολης και εργάστηκε στον τομέα των Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων, εξασφαλίζοντας τη λειτουργία δομών, όπως ο Βρεφονηπιακός Σταθμός, το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ) και το πρόγραμμα «Βοήθεια στο σπίτι».

Στις εκλογές του 2002 και του 2006 αναδείχτηκε νικητής στο Δήμο Γόρτυνος με ποσοστό 57,38% και 82,02% αντίστοιχα.

Επί της Δημαρχίας του ο Δήμος Γόρτυνος βραβεύτηκε από τον τότε Υπουργό Εσωτερικών και νυν Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο, ως ένας από τους τρεις καλύτερους Δήμους της Ελλάδας στον τομέα της ανάπτυξης.

Το 2010 και το 2014 εκλέχθηκε και πάλι Δημοτικός Σύμβουλος στον ενιαίο Δήμο Μεγαλόπολης.

Το 2016 εκλέχθηκε πρόεδρος της Αναπτυξιακής Ανώνυμης Εταιρείας Βορείου Πελοποννήσου (ΑΝΒΟΠΕ ΑΕ) συγκεντρώνοντας υψηλό ποσοστό προτίμησης των Δημάρχων της Περιφέρειας ως μέτοχοι της εταιρίας.

Κατά τη διάρκεια της άμισθης προεδρίας του κατάφερε να εξασφαλίσει τα διπλάσια χρήματα από αντίστοιχες εταιρείες άλλων περιοχών, μέσω του προγράμματος LEADER (για Δήμους και ιδιώτες).

Στις εκλογές του Οκτωβρίου 2023 εκλέχθηκε Δήμαρχος Μεγαλόπολης από την πρώτη Κυριακή με ποσοστό 45%, με την δημοτική παράταξη ΝΕΑ ΑΡΧΗ.

Σχετικά Άρθρα

ΛΑΖΑΡΟΣ ΚΥΡΙΖΟΓΛΟΥ

otavoice

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΡΝΑΒΟΣ

otavoice

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΣΤΕΡΓΙΟΥ

otavoice

ΚΩΣΤΑΣ ΜΟΥΤΖΟΥΡΗΣ

otavoice

ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΤΟΨΙΔΗΣ

otavoice

ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΡΕΠΕΚΛΗΣ

otavoice