OTA VOICE
ΠΡΟΣΩΠΑ

Αλέξανδρος Λυμπέρης – Δήμαρχος Δυτικής Σάμου

Ο Αλέξανδρος Λυμπέρης γεννήθηκε στο Καρλόβασι Σάμου το 1956 από πατέρα Καρλοβασίτη και μητέρα Μαραθοκαμπίτισσα. Είναι πτυχιούχος ανωτέρας σχολής ηλεκτρονικών και άσκησε το επάγγελμα του εμπόρου ηλεκτρικών ειδών. Είναι παντρεμένος και έχει δύο υιούς και δύο εγγόνια.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ

Η ενασχόληση του με την πολιτική άρχισε στα φοιτητικά του χρόνια όπου ως σπουδαστής ήταν μέλος του ΔΣ της σχολής του και ιδρυτικό μέλος της ΕΣΣΕ.

Η δράση του στην τοπική αυτοδιοίκηση ξεκινά από την οκταετία 1982-1990 σαν δημοτικός σύμβουλος και πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου. Το 1984 ιδρύεται ο ΟΤΑΒ δυτικής Σάμου και αναλαμβάνει την αντιπροεδρία του μέχρι το 1990.

Μετά την θεσμοθέτηση του Β’ βαθμού τοπικής αυτοδιοίκησης εκλέγθηκε νομαρχιακός σύμβουλος του 1ου νομαρχιακού συμβουλίου της Σάμου για δύο τετραετίες 1994-2002.

Το 2011 οι συμπατριώτες του τον εκλέγουν 1ο περιφερειακό σύμβουλο και τον στέλνουν να τους εκπροσωπήσει στο Περιφερειακό Συμβούλιο Βορείου Αιγαίου. Το 2014 επανεκλέγεται περιφερειακός σύμβουλος  όπου και θήτευσε έως το 2019.

Συμμετείχε σε σημαντικές επιτροπές της Περιφέρειας, όπως η οικονομική. Διετέλεσε πρόεδρος της αναπτυξιακής εταιρείας της Περιφερειακής Ενότητας Σάμου από το 2011 έως το 2014 ξεκινώντας το Leader Αλιείας προσφέροντας σημαντικά οφέλη στις επιχειρήσεις του τόπου. Έχει επίσης συμμετάσχει στο ΔΣ του Λιμενικού ταμείου και του επαγγελματικο-βιοτεχνικού επιμελητηρίου Σάμου.

Σχετικά Άρθρα

ΛΑΖΑΡΟΣ ΚΥΡΙΖΟΓΛΟΥ

otavoice

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΡΝΑΒΟΣ

otavoice

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΣΤΕΡΓΙΟΥ

otavoice

ΚΩΣΤΑΣ ΜΟΥΤΖΟΥΡΗΣ

otavoice

ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΤΟΨΙΔΗΣ

otavoice

ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΡΕΠΕΚΛΗΣ

otavoice