Πέτρος Τατούλης – Περιφερειάρχης Πελοποννήσου

Ο Πέτρος Τατούλης γεννήθηκε το 1953 στο Καστρί Κυνουρίας, όπου και ολοκλήρωσε τις εγκύκλιες σπουδές του.

Σπούδασε στην Ιατρική Σχολή Αθηνών και είναι Ιατρός – Χειρουργός.
Υπηρέτησε τη στρατιωτική του θητεία σαν ιατρός στην Κω. Εργάστηκε ως αγροτικός ιατρός στο Καστρί Κυνουρίας, ενώ άσκησε το ιατρικό λειτούργημα στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο, στο Αρεταίειο Νοσοκομείο Αθηνών και στην Πανεπιστημιακή Κλινική του Γενικού Κρατικού Νοσοκομείου Πειραιά.

Εξελέγη Βουλευτής Αρκαδίας με τη Νέα Δημοκρατία το 1990 και επανεξελέγη το 1993, 1996, 2000, 2004 και 2007, πάντα πρώτος σε αριθμό ψήφων.

Κατά την πολιτική του διαδρομή ως βουλευτής, έχει διατελέσει μεταξύ άλλων:
Ειδικός απεσταλμένος της Νέας Δημοκρατίας το Νοέμβριο του 2003 στο αρχηγείο του Παλαιστίνιου ηγέτη Γ. Αραφάτ στη Ραμάλα.
Ειδικός απεσταλμένος της Νέας Δημοκρατίας στη συνδιάσκεψη της Γενεύης το Δεκέμβριο του 2003 για την επίλυση του Παλαιστινιακού Ζητήματος.

Μέλος της Κεντρικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας.

Ειδικός εισηγητής της Νέας Δημοκρατίας για την ψήφιση του Προϋπολογισμού του 2004.

Αναπληρωτής Γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού της Νέας Δημοκρατίας.
Μέλος της άτυπης διακομματικής επιτροπής για την παρακολούθηση και προώθηση θέσεων αναφορικά με τη δίκαιη λύση του Κυπριακού ζητήματος.
Μέλος των Διακομματικών Επιτροπών της Βουλής για τα Ναρκωτικά, το Δημογραφικό Πρόβλημα και την Προστασία των Δασών.

Από το 2003 έχει δημοσιεύσει έναν εκτεταμένο αριθμό άρθρων, πολιτικού και κοινωνιολογικού περιεχομένου, σε ελληνικές εφημερίδες όπως «Απογευματινή», «Καθημερινή», «Ελευθεροτυπία».

Διετέλεσε Υφυπουργός Πολιτισμού στην Κυβέρνηση Κώστα Καραμανλή στο διάστημα 2004-2006, κατά την οποίαν πλήθος σημαντικών έργων φέρουν την υπογραφή του.

Τον Νοέμβριο του 2010 εξελέγη πρώτος αιρετός Περιφερειάρχης Πελοποννήσου με τον ανεξάρτητο συνδυασμό «Νέα Πελοπόννησος».
Το 2014 επανεξελέγη Περιφερειάρχης Πελοποννήσου με ποσοστό που προσέγγισε το 60%.

Είναι παντρεμένος με την ιατρό Σοφία Λουτσίου και έχουν 4 παιδιά: την Παρασκευή, τη Χρισταλένη, την Ιωάννα και τον Παναγιώτη.
Σχολιάστε