OTA VOICE
Πολιτιστικά

ΔΩΡΕΑΝ E-BOOK: Μακεδονία – Μία και Ελληνική (του Γιώργου Ρωμανού)

Ένα σύγγραμμα που παραθέτει ΟΛΑ τα στοιχεία που πρέπει να γνωρίζουν οι Έλληνες για την υπόθεση της Μακεδονίας

Με την χορηγία των Παμμακεδονικών Οργανώσεων Υφηλίου και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων.

Το βιβλίο του συγγραφέα, ιστορικού και  ερευνητή κ. Γιώργου Ρωμανού  προλογίζουν η κ. Νίνα Γκατζούλη πρόεδρος των  Παμμακεδονικών Οργανώσεων Υφηλίου και ο κ. Γιώργος Τάτσιος  τέως πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΕΔΩ:

Ο Γιώργος Ρωμανός είναι συγγραφέας, ζωγράφος και επιμελητής βιβλίων. Γράφει Μυθιστόρημα, Διήγημα, Δοκίμιο, και διδάσκει Αφηγηματολογία σε σεμινάρια. Είναι μέλος της Εταιρείας Συγγραφέων. Εμφανίστηκε νέος στα γράμματα, το 1977, με το βιβλίο του: «Ο Αλέξανδρος κ. ά. διηγήματα», (Πρόσπερος). Δημοσιεύει διηγήματα (από το 1973) σε έγκυρα λογοτεχνικά περιοδικά και εφημερίδες, και δοκίμια (από το 1978). Διηγήματά του έχουν μεταφραστεί στα Αγγλικά, Γαλλικά, Γερμανικά, Ρώσικα.

Μέχρι σήμερα έχει εκδώσει έξη συλλογές διηγημάτων, δύο μυθιστορήματα, μία νουβέλα, δύο μελέτες, και μία μετάφραση διηγημάτων του Dylan Thomas.

Ως ζωγράφος, είναι μέλος του Kαλλιτεχνικού Eπιμελητηρίου Ελλάδος, Εκθέτει από μαθητής, από το 1966. Από το 1984 έκανε 10 ατομικές εκθέσεις και έλαβε μέρος σε 40 ομαδικές. Σχέδιά του δημοσιεύονται σε εφημερίδες και περιοδικά. Έργα του βρίσκονται σε μουσεία, πινακοθήκες, συλλογές, στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Επιμελητής βιβλίων (και γραφικής επιμέλειας), από το 1972. Και από το 1997 εκδότης του λογοτεχνικού περιοδικού Πανδώρα και των ομώνυμων εκδόσεων.

Σπουδές: πτυχίο Ιατρικής (1972), Αριστοτέλειο Παν. Θεσσαλονίκης. Μεταπτυχιακά-ειδικότητα, Εθνικό Καποδιστριακό Παν. Αθηνών. Και, στο ίδιο πανεπιστήμιο, σπουδές στη Φιλοσοφική σχολή. Εργάστηκε ως γιατρός μέχρι το 1992.

Σχετικά Άρθρα

Ζωρζ Σαρή: 100 χρόνια από τη γέννησή της

otavoice

“Black Pearl”-Το νέο βιβλίο του Θεοχάρη Μπικηρόπουλου

otavoice

Η Λήδα Χατζηδημητρίου από την «Αγριόπαπια», αποκλειστικά στο OTAVOICE.

otavoice

Εκδήλωση στη Θεσσαλονίκη: WOKE – H καθολική αποδόμηση: έθνος-φύλο-φυλή

otavoice

Ο Μιχαήλ Άγγελος Δρόσος, από την «Αγριόπαπια» αποκλειστικά στο OTAVOICE

otavoice

Συνέντευξη της Κατερίνας Πολυχρονοπούλου στο OTAVOICE

otavoice