Το χαβά του ο Ακάρ: “Εκατομμύρια δίκια έχει η Τουρκία”

Τις γνωστές θέσεις της Τουρκίας στις διαφορές της με την Ελλάδα επανέλαβε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται την Τρίτη, στην εφημερίδα Milliyet, παρά το ότι εμμέσως αναγνωρίζει και τα λάθη της χώρας του και τις δυσκολίες που αυτά της έχουν προκαλέσει.

“Εκατομμύρια φορές έχουμε δίκιο» ως προς τα ζητήματα με την Ελλάδα, δηλώνει στην εφημερίδα, ο Χουλουσί Ακάρ και κατηγορεί την ελληνική πλευρά για πολλαπλές προκλήσεις. Ο κ. Ακάρ πήγε στα σύνορα Τουρκίας – Συρίας, συνοδευόμενος από δημοσιογράφους και εκεί έκανε δηλώσεις. Στο πλαίσιο των δηλώσεων αυτών παραδέχθηκε ότι ίσως αργήσει η απόκτηση αεροσκαφών F-16 από τις ΗΠΑ.

«Στον κόσμο δεν υπάρχει άλλη χώρα με χωρικά ύδατα πλάτους έξι μιλίων και με εναέριο χώρο δέκα μιλίων», είπε ο Τούρκος υπουργός και πρόσθεσε: «Στρατιωτικοποιήθηκαν 16 νησιά παρά τη Συνθήκη της Λοζάνης. Η Ελλάδα συνεχίζει τις προβοκατόρικες ενέργειες και την προβοκατόρικη ρητορική, ενώ σε κάποιες περιόδους τις αυξάνει». Ωστόσο, ότι η χώρα του κάνει πολλαπλάσιες παραβιάσεις.
«Στις παραβιάσεις της Ελλάδας απαντάμε πολλαπλάσια. Εμείς θέλουμε να συνομιλήσουμε , να συναντηθούμε, να επιλύσουμε τα προβλήματα μας με διάλογο, αλλά τονίζουμε πάντα πως δεν θα επιτρέψουμε τετελεσμένα και δεν θα επιτρέψουμε να καταπατηθούν τα δικαιώματα μας, όπως και των Κυπρίων αδελφών μας», είπε αναφερόμενος στους Τουρκοκυπρίους και τους εποίκους που έχουν εγκατασταθεί στα Κατεχόμενα.
Σχολιάστε