Θρασύτατο παραλήρημα Τσελίκ: «Η Ελλάδα και η Συρία του Άσαντ σκοτώνουν παιδιά στη Μεσόγειο»

Για ακόμα μια φορά η Άγκυρα υιοθετεί την τακτική εξαγωγής των εσωτερικών κρίσεων προς την Ελλάδα, με τον εκπρόσωπο του κυβερνώντος κόμματος, Ομέρ Τσελίκ, να επιτίθεται στην Αθήνα, χαρακτηρίζοντας δολοφονική τη μεταναστευτική της πολιτική.

Με αφορμή τις χθεσινές δηλώσεις του προέδρου Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος δήλωσε ότι «οι πόρτες της Τουρκίας είναι ανοικτές» για όποιον θέλει να ξεφύγει από τον πόλεμο, ο Ομέρ Τελίκ σήμερα επιτέθηκε κατά του αρχηγού του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης- ο οποίος έχει πει ότι όλοι οι Σύριοι πρέπει να σταλούν πίσω στη Συρία.

«Δεν μπορούμε να παραδώσουμε τους πρόσφυγες στους δολοφόνους», είπε ο Τσελίκ και πρόσθεσε ότι «όσοι λένε ότι η Τουρκία δεν έχει πολιτική στο προσφυγικό/μεταναστευτικό δεν γνωρίζουν την κατάσταση εκεί. Ο Πρόεδρός μας έχει κάνει μια πολύ σαφή δήλωση. Μια μέρα θα επιστρέψουν οικειοθελώς και με αξιοπρέπεια. Δεν μπορούμε να τους παραδώσουμε στους δολοφόνους. Ο Κιλιτζντάρογλου έχει μπροστά του μια μηχανή σφαγής και μιλάει σαν να συμπαθεί το καθεστώς Άσαντ. Υπεύθυνοι για τους θανάτους των παιδιών στη Μεσόγειο είναι το καθεστώς Άσαντ και η Ελλάδα που σουβλίζει τις βάρκες στις οποίες επέβαιναν αυτά τα παιδιά. Η Ελλάδα είναι που ληστεύει, ξεγυμνώνει και βασανίζει αυτούς τους ανθρώπους», είπε ο Τσελίκ.
Σχολιάστε