Τουρκία: Ο εισβολές στην Κύπρο παρουσιάζεται ως μεσολαβητής για την ειρήνη στην Ουκρανία!

«Θέλω να εργαστώ για την ειρήνη», δήλωσε ο Ερντογάν σε τηλεφωνική επικοινωνία του με τον Πούτιν!

Τηλεφωνική επικοινωνία είχαν ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με τον Βλαντίμιρ Πούτιν, με τον Τούρκο πρόεδρο να λέει στον Ρώσο ομόλογό του ότι θέλει να εργαστεί για την ειρήνη στην Ουκρανία.

Σε ανακοίνωση από την τουρκική προεδρία διευκρινίζεται πως κατά τη διάρκεια της τηλεφωνικής συνομιλίας, ο Ερντογάν δήλωσε “έτοιμος να πάρει την πρωτοβουλία για να τερματιστεί ο πόλεμος μεταξύ της Ρωσίας και της Ουκρανίας και να χρησιμεύσει ως μεσολαβητής στον δρόμο της ειρήνης”, την επομένη μιας ανταλλαγής κρατουμένων μεταξύ της Ουάσινγκτον και της Μόσχας στο τουρκικό έδαφος.

Ο Ερντογάν “εξέφρασε τη βούλησή του για την εδραίωση διαρκούς ειρήνης στην περιοχή μόλις καταστεί δυνατόν τονίζοντας την ώθηση που υπήρξε κατά τις διαπραγματεύσεις της Κωνσταντινούπολης.

Σύμφωνα με την τουρκική προεδρία, ο επικεφαλής του Κρεμλίνου “ευχαρίστησε” τον Ερντογάν για την ανταλλαγή των κρατουμένων μεταξύ της Ουάσινγκτον και της Μόσχας που ανακοινώθηκε χθες, Τετάρτη, η οποία “έλαβε χώρα στην Τουρκία, υπό τον συντονισμό και την επίβλεψη” των τουρκικών υπηρεσιών πληροφοριών (ΜΙΤ).
Σχολιάστε