OTA VOICE
Πολιτική Ροή Ειδήσεων Γενική

Ουκρανία: Τελεσίγραφο της Μόσχας στους στρατιώτες που υπερασπίζονται τη Μαριούπολη

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι αν οι στρατιώτες που εξακολουθούν να πολεμούν στη Μαριούπολη καταθέσουν τα όπλα τους από τις 6 τα ξημερώματα της Κυριακής, θα παραμείνουν ζωντανοί, όπως μετέδωσε το πρακτορείο Reuters επικαλούμενο το TASS.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, οι εναπομείναντες στρατιώτες – που η Μόσχα υποστηρίζει ότι είναι τόσο Ουκρανοί όσο και ξένοι – έχουν αποκλειστεί στη χαλυβουργεία Azovstal.

«Καταστροφική» χαρακτήρισε ο Ρώσος αντιστράτηγος Μιχαήλ Μιζίντσεφ την κατάσταση στο σημείο όπου έχουν αποκλειστεί οι στρατιώτες που υπερασπίζονται τη Μαριούπολη.

Από την πλευρά του, ο ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε αργά το βράδυ του Σαββάτου ότι η κατάσταση στην πολιορκημένη Μαριούπολη παραμένει εξαιρετικά σοβαρή και ότι το Κίεβο βρίσκεται σε καθημερινή επαφή με τις δυνάμεις που υπερασπίζονται την πόλη-λιμάνι στη νοτιοανατολική Ουκρανία.

Σε βιντεοσκοπημένο μήνυμά του, ο Ζελένσκι κατηγόρησε τη Ρωσία ότι επιχειρεί να εξοντώσει τους κατοίκους της πόλης, ενώ δεν αντέκρουσε τον ισχυρισμό της Μόσχας ότι τα στρατεύματά της είχαν εκκαθαρίσει το σύνολο της αστικής ζώνης από τις ουκρανικές δυνάμεις.

Σχετικά Άρθρα

Τέμπη: «Δημήτρη μου νικάμε» – Η αντίδραση πατέρα στην πειθαρχική έρευνα κατά της εισαγγελέως

otavoice

Έπεσαν οι μάσκες- Βέτο των ΗΠΑ στην πλήρη ένταξη της Παλαιστίνης στον ΟΗΕ

otavoice

Σπουδαία πρόκριση! Ο Ολυμπιακός στα ημιτελικά του Europa Conference League

otavoice

ΣΑΔΑΣ – ΠΕΑ για τα οικοδομικά ύψη: Ο ΝΟΚ δεν βελτιώνεται πρέπει να καταργηθεί

otavoice

Α. Γκουτέρες: Η Μέση Ανατολή στο «χείλος του γκρεμού»- Η Γάζα μια «ανθρώπινη κόλαση»

otavoice

Το «παζάρι» Ισραήλ με ΗΠΑ – «Ναι» σε επιχείρηση στη Ράφα ως αντάλλαγμα περιορισμένη επίθεση στο Ιράν

otavoice