Αναστασιάδης: Μετά από 21 έτη συνδέουμε δια θαλάσσης Κύπρο-Ελλάδα-Ευρώπη

«Η Κυβέρνηση υλοποιεί τη δέσμευση για εναλλακτική συνδεσιμότητα» επισημαίνει σε ανάρτηση του στο Twitter ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, αναφερόμενος στην ακτοπλοϊκή σύνδεση Λεμεσού-Πειραιά μετά από 21 χρόνια.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης σημειώνει πως «μετά από 21 χρόνια οι συμπολίτες μας θα μπορούν να ταξιδέψουν στην Ελλάδα και κατ’ επέκταση την Ευρώπη δια θαλάσσης μεταφέροντας και το ιδιωτικό τους όχημα», ενώ παράλληλα εξηγεί ότι «ταυτόχρονα ενισχύουμε το θαλάσσιο τουρισμό στον τόπο μας».

Η σύνδεση θα γίνεται με το οχηματαγωγό επιβατικό πλοίο κυπριακής σημαίας Μ/V DALEELA-το οποίο έχει επιθεωρηθεί από επιθεωρητές του υφυπουργείου προ εβδομάδων- με 22 μετ’ επιστροφής δρομολόγια για φέτος.

Διαθέτει 38 καμπίνες πρώτης κλάσης, 68 καμπίνες δεύτερης κλάσης, 110 αεροπορικές θέσεις και δυνατότητα μεταφοράς πέραν των 100 οχημάτων.

Το πλοίο μπορεί να μεταφέρει μέχρι 400 επιβάτες και η διάρκεια του ταξιδιού θα είναι περίπου 30 ώρες. Όπως σημειώθηκε θα προσφέρει υπηρεσίες εστίασης και αναψυχής.

Το πρώτο ταξίδι θα γίνει στις 19 Ιουνίου στις 12 το μεσημέρι από το λιμένα Λεμεσού και το τελευταίο στις 16 Σεπτεμβρίου από τον Πειραιά.

Όπως διευκρινίστηκε για φέτος η σύνδεση θα γίνεται από τη Λεμεσό και εναπόκειται στην εταιρεία εάν από του χρόνου θα επιλέξει να ταξιδεύει από το λιμένα Λάρνακας.
Σχολιάστε