OTA VOICE
Πολιτική Ροή Ειδήσεων Γενική

Νέο παραλήρημα Ακάρ: «Η Ελλάδα είναι λύκος που φοράει προβιά»

Με νέες προκλήσεις το καθεστώς Ερντογάν προσπαθεί να «σκεπάσει» τα τεράστια εσωτερικά προβλήματα που έχει τη δεδομένη χρονική στιγμή

Για ακόμη μια φορά ο Ακάρ επιχείρησε να βάλει «φωτιά» στα ελληνοτουρκικά θέματα, παίρνοντας σκυτάλη από τον Μπαχτσελί που επίσης απείλησε την Ελλάδα, αποδεικνύοντας την ξεκάθαρη προσπάθεια λαϊκισμού από την πλευρά της Τουρκίας ενόψει και των κρίσιμων εκλογών που θα διεξαχθούν στη γειτονική χώρα και έχουν φέρει σε δύσκολη θέση τον Ταγίπ Ερντογάν.

Άλλες φορές ο Τούρκος Υπουργός Άμυνας μίλησε για πάθος της Ελλάδας στους εξοπλισμούς άλλες πάλι έκανε ανοιχτά λόγο για πόλεμο, όμως αυτή τη φορά προσπάθησε να παρουσιάσει την Τουρκία ως το θύμα και την χώρα μας ως τον θύτη.

Πιο συγκεκριμένα, μιλώντας κατά τη διάρκεια τελετής στο Προεδρικό Μέγαρο, ο Χουλουσί Ακάρ άνοιξε την ατζέντα των ελληνοτουρκικών σχέσεων κάνοντας κατά μέτωπο επίθεση στην Ελλάδα, την οποία χαρακτήρισε ως έναν λύκο που φοράει προβιά και απειλεί την Τουρκία.

Σύμφωνα με όσα υποστήριξε στις δηλώσεις του ο Τούρκος Υπουργός Άμυνας, η Ελλάδα επιχειρεί να αυξήσει από 6 σε 12 μίλια τα χωρικά της ύδατα φέρνοντας σε δύσκολη θέση την Τουρκία που όμως είναι ετοιμοπόλεμη όπως χαρακτηριστικά είπε.

Παράλληλα τόνισε πως η Ελλάδα έχει αποκτήσει τον τελευταίο καιρό μια άλλη ρητορική που προσπαθεί να την παρουσιάσει ως θιγόμενη, έναν ρόλο που έχει μέχρι στιγμής η Τουρκία.

Με αυτόν τον τρόπο ο Ακάρ προσπάθησε για ακόμη μια φορά να κάνει το άσπρο μαύρο και την προκλητική στάση που διατηρεί η Τουρκία εδώ και πάρα πολλά χρόνια απέναντι στην Ελλάδα να την φορτώσει στην χώρα μας, υποδυόμενος το θύμα της υπόθεσης.

 

Σχετικά Άρθρα

Βελόπουλος: Να απολογηθεί ο ίδιος ο πρωθυπουργός για το έγκλημα των Τεμπών

otavoice

Ήχησε το 112 σε 4 περιοχές, προειδοποίηση για ισχυρές καταιγίδες-θυελλώδεις ανέμους

otavoice

Οι Anonymous ισχυρίζονται ότι χάκαραν τον Ισραηλινό Στρατό και απέσπασαν 250.000 έγγραφα

otavoice

Παρίσι: Συνελήφθη ο άνδρας που απειλούσε να ανατιναχθεί έξω από το προξενείο του Ιράν

otavoice

Έκκληση για αποκλιμάκωση σε Ισραήλ και Ιράν απευθύνουν Γαλλία, Βρετανία, Ιταλία

otavoice

S&P Global: Υποβάθμισε την πιστοληπτική ικανότητα του Ισραήλ λόγω «γεωπολιτικών κινδύνων»

otavoice