Κόπα Άφρικα: Καταγγελίες από την Μπουρκίνα Φάσο για απάτη με τα τεστ κορονοϊού

Στις 6 το απόγευμα της Κυριακής θα ξεκινήσει κάτω από αντίξοες συνθήκες το 33ο Κόπα Άφρικα με την αναμέτρηση του Καμερούν με την Μπουρκίνα Φάσο.

Το «παιχνίδι» ξεκίνησε… εξωαγωνιστικά μερικές ώρες πριν τη σέντρα με τον αρχηγό της Μπουρκίνα Φάσο, Μπερτράντ Τραορέ και τον βοηθό προπονητή, Φίρμιν Σανού να καταγγέλλουν τη διοργανώτρια χώρα για σκάνδαλο!

Συγκεκριμένα στη συνέντευξη Τύπου της αναμέτρησης ο ποδοσφαιριστής της Άστον Βίλα και ο βοηθός προπονητή χαρακτήρισαν ως «σκανδαλώδη» τη κατάσταση που βίωσαν όταν πέρασαν από τα απαραίτητα τεστ ανίχνευσης κορονοϊού.

«Tην Παρασκευή (7/1) το πρωί εμφανίστηκε στο ξενοδοχείο μια ιατρική ομάδα, για να μας κάνει τεστ, η CAF μας ενημέρωσε πως δεν ήταν απεσταλμένοι της και έτσι αρνηθήκαμε να κάνουμε τα τεστ. Περιμέναμε το απόγευμα πριν την προπόνηση το επιτελείο, για να κάνουμε τα τεστ πριν την προπόνηση, όμως ήρθαν στις 11 το βράδυ», ανέφερε ο Σανού.

«Αντί να μας κάνουν PCR το πρωί για να είμαστε μέσα στην προθεσμία των 48 ωρών μας ανάγκασαν να κάνουμε τεστ αντιγόνου (rapid) και το Σάββατο (8/1) το πρωί μας ενημέρωσαν πως έχουμε τέσσερα ή πέντε κρούσματα», υποστήριξε ο αρχηγός της Μπουρκίνα Φάσο.
Σχολιάστε