OTA VOICE
Πολιτική Ροή Ειδήσεων Γενική

Απίστευτη πρόκληση της Τουρκίας: Αρνείται ξανά τη γενοκτονία των Ποντίων

Η Τουρκία αρνείται για άλλη μια φορά τη γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου.

Αφορμή για το νέο παραλήρημα του καθεστώτος Ερντογάν ήταν η “ενόχληση” της χώρας για το Μέγαρο Παγκόσμιου Ποντιακού Ελληνισμού στον Δήμο Αργυρούπολης – Ελληνικού ενώ το τουρκικό ΥΠΕΞ στάθηκε και σε δηλώσεις που έγιναν από την ΠτΔ, Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Στην ομιλία της, η κα Σακελλαροπούλου τόνισε μεταξύ άλλων, ότι η ιστορία του Ποντιακού ελληνισμού υπήρξε μακρά, λαμπρή και οδυνηρή.

«Η τραγική κατάληξή της, με την μεθοδευμένη και συστηματική γενοκτονία που με διωγμούς, σφαγές, προσπάθειες βίαιου εξισλαμισμού και ανείπωτη βαρβαρότητα, τους ξερίζωσε από τις πατρογονικές εστίες τους και τους έφερε στον δρόμο της προσφυγιάς, είναι ανεπούλωτο τραύμα», είπε χαρακτηριστικά η Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Το τουρκικό ΥΠΕΞ χαρακτήρισε αβάσιμες τις δηλώσεις της Προέδρου της Δημοκρατίας για την τραγωδία και τον ξεριζωμό που υπέστη ο ποντιακός ελληνισμός ενώ παράλληλα κατηγορεί την Ελλάδα για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας κατά τη Μικρασιατική Καταστροφή!

Διαβάστε το τουρκικό παραλήρημα στην ανακοίνωση που εξέδωσε το ΥΠΕΞ της χώρας:

«Με λύπη αντιμετωπίζονται οι αβάσιμες δηλώσεις της προέδρου της Ελλάδος, Κατερίνας Σακελλαροπούλου, κατά την τελετή θεμελίωσης του σχεδίου κατασκευής του «Μεγάρου Παγκόσμιου Ποντιακού Ελληνισμού στα Σούρμενα», που σχεδιάζεται να κατασκευαστεί στην περιοχή Ελληνικό-Αργυρούπολη της Αθήνας.

Αυτοί οι ισχυρισμοί δεν αλλάζουν το γεγονός ότι ήταν η Ελλάδα που επιχείρησε να εισβάλει και να καταλάβει την Ανατολία και ότι ο ελληνικός στρατός ήταν εκείνος που διέπραξε βάρβαρα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας, ειδικά εναντίον αθώων πολιτών στην περιοχή της δυτικής Ανατολίας (σ.σ. Μικρασία). Θα θέλαμε να σας υπενθυμίσουμε για άλλη μια φορά ότι λόγω αυτών των εγκλημάτων, που καταγράφηκαν και στην έκθεση της Ερευνητικής Επιτροπής των Συμμαχικών Δυνάμεων, η Ελλάδα υποχρεώθηκε να καταβάλει αποζημίωση για τις ζημίες που προέκυψαν από τις πράξεις της, που ήταν αντίθετες προς τους κανόνες του πολέμου, σύμφωνα με το άρθρο 59 της Συνθήκης Ειρήνης της Λωζάνης.

Οι συχνές ψευδείς κατηγορίες από την Ελλάδα επισκιάζουν τα βήματα για τη δημιουργία ενός ειλικρινούς περιβάλλοντος διαλόγου μεταξύ των δύο χωρών για την επίλυση των προβλημάτων.

Τέτοιες στάσεις και συμπεριφορές δεν συνάδουν με τις υποχρεώσεις που αναμένονται από τους κρατικούς λειτουργούς. Σε αυτό το πλαίσιο, καλούμε τη γείτονά μας Ελλάδα, για άλλη μια φορά, να επιδείξει κοινή λογική και εποικοδομητική αντίληψη», συστήνει το τουρκικό ΥΠΕΞ.

Σχετικά Άρθρα

Φλώρινα: 48ωρη απεργία τελωνειακών σε Νίκη και Κρυσταλλοπηγή

otavoice

Δυναμικό συλλαλητήριο, ζητούν στελέχωση των νοσοκομείων του Λασιθίου

otavoice

Κυκλώνας σάρωσε τη Μαδαγασκάρη: Έντεκα νεκροί και 7.000 πληγέντες

otavoice

Συνάντηση Μπλίνκεν-Μακρόν στο Παρίσι την επόμενη εβδομάδα για την Ουκρανία

otavoice

Στις 30 Απριλίου η τελευταία προθεσμία για τα POS

otavoice

Πούτιν: Αν τα F-16 φτάσουν στην Ουκρανία θα τα καταρρίψουμε

otavoice