Τουρκία: 81 δισ. του προϋπολογισμού έγιναν «καπνός»!

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, η τουρκική λίρα έχει διολισθήσει κατά 45% έναντι του δολαρίου φέτος, με τον πληθωρισμό να παραμένει στα ύψη. Την ίδια στιγμή, όμως, σοκ προκαλούν τα νέα στοιχεία για το αναγκαστικό «μαχαίρι» που βάζει στον προϋπολογισμό η πορεία της τουρκικής οικονομίας.

Όπως ανέφερε ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ Μανώλης Κωστίδης, η φτώχεια του λαού δεν είναι το μοναδικό ζήτημα, καθώς η υποτίμηση της λίρας έχει προκαλέσει μια αλυσίδα προβλημάτων. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι αυτό που συμβαίνει στον προϋπολογισμό της Τουρκίας.

Συγκεκριμένα, εξήγησε, ο προϋπολογισμός της Τουρκίας που κατατέθηκε τον Οκτώβριο ήταν ύψους 211 δισ. δολαρίων. Σήμερα όμως, ο προϋπολογισμός κατρακύλησε στα 130 δισ. (!), μια απώλεια της τάξης των 81 δισ., σε διάστημα μόλις δυο μηνών. Τι σημαίνει αυτό; Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ, αυτή η εξέλιξη θα έχει άμεσο αντίκτυπο, αρχικά, στο δημόσιο χρέος και στα εξοπλιστικά προγράμματα. Οι δαπάνες για τα εξοπλιστικά θα πρέπει να μειωθούν, καθώς όλοι οι υπολογισμοί και συναλλαγές γίνονται σε δολάριο.
Σχολιάστε