OTA VOICE
Πολιτική Ροή Ειδήσεων Γενική

Μόνο με τεχνητό χιόνι οι Αγώνες του Πεκίνου 2022

Αντιμέτωποι με την έλλειψη χιονιού, οι Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες του Πεκίνου (4 έως 20 Φεβρουαρίου) θα εξαρτηθούν εξ ολοκλήρου από το τεχνητό χιόνι, αφού τα βουνά στα βορειοδυτικά της κινεζικής πρωτεύουσας, όπου θα πραγματοποιηθούν τα αγωνίσματα, παραμένουν στη φυσική τους κατάσταση απελπιστικά καφέ.

Λίγο περισσότερο από ένα μήνα πριν από την έναρξη των Αγώνων, λαμπερά κίτρινα κανόνια ρίχνουν συνεχώς τις νιφάδες τους για να προετοιμάσουν το έδαφος για τους σκιέρ στο θέρετρο Γιάνκνγκ. Σύμφωνα με επίσημη εκτίμηση που δημοσιεύτηκε το 2019, θα χρειαστούν περίπου 185 εκατομμύρια λίτρα για όλους τους Ολυμπιακούς χώρους, μία κατανάλωση σε μια περιοχή που επηρεάζεται διαρθρωτικά από ξηρασίες, που πλέον αποτελεί πηγή κριτικής.

«Η διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων σε αυτή την περιοχή είναι μια παρέκκλιση, είναι ανεύθυνη», καταγγέλλει η γεωγράφος Κάρμεν ντε Γιονγκ, του Πανεπιστημίου του Στρασβούργου.
«Θα μπορούσαμε επίσης να κάνουμε τους Ολυμπιακούς Αγώνες στη Σελήνη ή στον Άρη», λέει χλευαστικά.

Οι διοργανωτές υποστηρίζουν ότι τα κανόνια τροφοδοτούνται από ανανεώσιμη ηλεκτρική ενέργεια και ότι το νερό θα επιστρέψει στο έδαφος μετά το λιώσιμο.

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Πεκίνου θα είναι οι πρώτοι Χειμερινοί Αγώνες που θα βασίζονται εξ ολοκλήρου στην τεχνητή παραγωγή χιονιού – παρόλο που η προηγούμενη διοργάνωση του 2018 στη Νότια Κορέα είχε ήδη καταφύγει σε περίπου 90% ψεύτικη χιόνι.

Με την υπερθέρμανση του πλανήτη, «ανεξάρτητα από την τοποθεσία των Ολυμπιακών Αγώνων, θα υπάρχουν πάντα κανόνια χιονιού», προβλέπει ο Φλόριαν Χατζέρι, γενικός διευθυντής της TechnoAlpin για την Κίνα.

 

Σχετικά Άρθρα

Βελόπουλος: Να απολογηθεί ο ίδιος ο πρωθυπουργός για το έγκλημα των Τεμπών

otavoice

Ήχησε το 112 σε 4 περιοχές, προειδοποίηση για ισχυρές καταιγίδες-θυελλώδεις ανέμους

otavoice

Οι Anonymous ισχυρίζονται ότι χάκαραν τον Ισραηλινό Στρατό και απέσπασαν 250.000 έγγραφα

otavoice

Παρίσι: Συνελήφθη ο άνδρας που απειλούσε να ανατιναχθεί έξω από το προξενείο του Ιράν

otavoice

Έκκληση για αποκλιμάκωση σε Ισραήλ και Ιράν απευθύνουν Γαλλία, Βρετανία, Ιταλία

otavoice

S&P Global: Υποβάθμισε την πιστοληπτική ικανότητα του Ισραήλ λόγω «γεωπολιτικών κινδύνων»

otavoice