ΗΠΑ: Ο Μπάιντεν όρισε την κόρη του Κένεντι ως πρεσβεύτρια της Αυστραλίας

Ο αμερικανός πρόεδρος, ο Τζο Μπάιντεν, επέλεξε την 64χρονη Κάρολιν Κένεντι, το τελευταίο παιδί του δολοφονημένου πρώην προέδρου Τζον Φ. Κένεντι που παραμένει στη ζωή, για την πλήρωση της θέσης της πρεσβεύτριας των ΗΠΑ στην Αυστραλία, ενημέρωσαν οι υπηρεσίες του με δελτίο Τύπου που δημοσιοποίησαν.

Ο διορισμός της άλλοτε πρεσβεύτριας της κυβέρνησης του Μπαράκ Ομπάμα στην Ιαπωνία (2013-2017) υπόκειται στην έγκριση της Γερουσίας.

Ο διορισμός της σε διπλωματικό πόστο από τον Λευκό Οίκο ήταν κάτι γενικά αναμενόμενο· ανακοινώθηκε σχεδόν έναν χρόνο αφού ανέλαβε την προεδρία ο κ. Μπάιντεν, καθώς Ρεπουμπλικάνοι γερουσιαστές καθυστερούν τις περισσότερες διαδικασίες επικύρωσης των διορισμών πρεσβευτών σε θέσεις-κλειδιά.

Η κυρία Κένεντι, που έχει σπουδάσει νομική και έχει γράψει αρκετά βιβλία, είναι το γηραιότερο μέλος της οικογένειας του Δημοκρατικού πρώην προέδρου που παραμένει στη ζωή. Ο πατέρας της δολοφονήθηκε το 1963, η μητέρα της Τζάκι πέθανε από καρκίνο, ο αδελφός της, ο Τζον, σε αεροπορικό δυστύχημα.

Στην Καμπέρα, θα αναλάβει να χειριστεί το καθήκον της ενίσχυσης του κοινού μετώπου των ΗΠΑ και της Αυστραλίας, με φόντο τη συνεχιζόμενη κλιμάκωση των εντάσεων με την Κίνα στην περιφέρεια Ινδικού-Ειρηνικού.
Σχολιάστε