OTA VOICE
Πολιτική Ροή Ειδήσεων Γενική

Περού: Να παυθεί ο πρόεδρος Πέδρο Καστίγιο εισηγούνται κοινοβουλευτικοί της αντιπολίτευσης

Μέλη του Κογκρέσου του Περού που ανήκουν στην αντιπολίτευση, ανάμεσά τους αρκετά μέλη του κόμματος της ηττηθείσας οριακά στις φετινές προεδρικές εκλογές Κέικο Φουχιμόρι, κατέθεσαν χθες Πέμπτη πρόταση με σκοπό να απομακρυνθεί ο πρόεδρος Πέδρο Καστίγιο από το αξίωμα, ενώ δεν έχουν κλείσει καν τέσσερις μήνες αφότου ανέλαβε την εξουσία.

Η πρόταση, που επικαλείται την «ηθική ανικανότητα» του κ. Καστίγιο, 51 ετών, να κυβερνήσει, κατατέθηκε υπογεγραμμένη από 28 κοινοβουλευτικούς. Θα τεθεί σε ψηφοφορία στο περουβιανό Κογκρέσο· η ημερομηνία δεν έχει οριστεί ακόμη. Χρειάζονται 52 από τις συνολικά 130 ψήφους για να κινηθεί η διαδικασία.

Η ομάδα του αρχηγού του κράτους δεν απάντησε όταν της ζητήθηκε σχόλιο για την εξέλιξη. Ο ίδιος ο πρόεδρος, κατά τη διάρκεια ομιλίας του στη Χάουχα, άφησε να γίνει σαφές ότι η πρωτοβουλία δεν τον ανησυχεί.

«Δεν με ανησυχεί ο πολιτικός θόρυβος, επειδή αυτός που με διάλεξε ήταν ο λαός, όχι οι μαφίες, ούτε οι διεφθαρμένοι», είπε ο Πέδρο Καστίγιο, χωρίς να αναφερθεί ρητά στην πρόταση των κοινοβουλευτικών της αντιπολίτευσης. «Είμαι ήρεμος», συμπλήρωσε.

Στην τελική ψηφοφορία στην ολομέλεια θα απαιτηθούν 87 ψήφοι για να παυθεί ο κ. Καστίγιο, που ανέλαβε την εξουσία μόλις στα τέλη του Ιουλίου αλλά βλέπει τη δημοτικότητά του να πέφτει, ακόμη και στις τάξεις των υποστηρικτών του κόμματος της ριζοσπαστικής αριστεράς με το οποίο εξελέγη, του Ελεύθερου Περού (Perú Libre), εν μέσω διαδηλώσεων και σκανδάλων που έπληξαν υπουργούς και συμβούλους του. Οι πρώτοι τέσσερις μήνες της διακυβέρνησης από τον πρώην εκπαιδευτικό και συνδικαλιστή έχουν σημαδευτεί από αρκετές τρικυμίες, πολιτικές, κοινωνικές και οικονομικές.

Σχετικά Άρθρα

Φλώρινα: 48ωρη απεργία τελωνειακών σε Νίκη και Κρυσταλλοπηγή

otavoice

Δυναμικό συλλαλητήριο, ζητούν στελέχωση των νοσοκομείων του Λασιθίου

otavoice

Κυκλώνας σάρωσε τη Μαδαγασκάρη: Έντεκα νεκροί και 7.000 πληγέντες

otavoice

Συνάντηση Μπλίνκεν-Μακρόν στο Παρίσι την επόμενη εβδομάδα για την Ουκρανία

otavoice

Στις 30 Απριλίου η τελευταία προθεσμία για τα POS

otavoice

Πούτιν: Αν τα F-16 φτάσουν στην Ουκρανία θα τα καταρρίψουμε

otavoice