Για τρίτη φορά φέτος στις κάλπες οι Βούλγαροι

Οι Βούλγαροι καλούνται ξανά σήμερα στις κάλπες, για τρίτη φορά φέτος, μοιρασμένοι ανάμεσα στην κόπωση και αχτίδες ελπίδας, την ώρα που μαίνεται η πανδημία του νέου κορονοϊού στη χώρα με το χαμηλότερο επίπεδο εμβολιαστικής κάλυψης κατά της COVID-19 σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Πρέπει να ψηφίσουμε όλοι αλλά φοβάμαι ότι θα είναι μάταιο», εκμυστηρεύθηκε η Μιλένα Στογιάνεβα, 62χρονη συνταξιούχος, χθες σε δρόμο της Σόφιας, συνοψίζοντας τον γενικό σκεπτικισμό, παρότι άλλοι εξέφραζαν «ελπίδα» για ένα «καλύτερο μέλλον».

Μετά την αποτυχία των δύο προηγουμένων εκλογικών διαδικασιών, τον Απρίλιο και τον Ιούλιο, ελλείψει συμφωνίας των κομμάτων για τον σχηματισμό νέας κυβερνητικής συμμαχίας, θα αποδειχθεί αυτή η τρίτη η καλή;

«Ελπίζω πως οι πολιτικοί αρχηγοί πήραν το μάθημά τους και ότι αυτό θα τους ωθήσει να διαπραγματευθούν», σχολίασε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Αντόνι Τοντορόφ, καθηγητής του βουλγαρικού Νέου Πανεπιστημίου.

Ο σχηματισμός κυβέρνησης έχει «απόλυτα ζωτική σημασία», δηλώνει ο Κίριλ Πετκόφ, πρώην υπουργός Οικονομίας και εκ των αστέρων των εκλογών αυτών.
Σχολιάστε