Ελπίδες και από το νέο χάπι της Pfizer κατά του κορονοϊού

Η Pfizer ανακοίνωσε σήμερα ότι ανέπτυξε χάπι κατά του κορονοϊού, το οποίο σύμφωνα με την κλινική μελέτη είναι εξαιρετικά αποτελεσματικό στο να αποτρέπει τη βαριά νόσηση σε άτομα με υψηλό κίνδυνο, τα οποία έλαβαν τη θεραπεία μόλις παρουσίασαν συμπτώματα.

Η Pfizer είναι η δεύτερη εταιρεία, το χάπι της οποίας δείχνει μεγάλη αποτελεσματικότητα κατά του κορονοϊού.

Το αντιϊικό χάπι φέρεται να είναι πιο αποτελεσματικό από αυτό της Merck.

Το όνομα του χαπιού της Pfizer, θα είναι Paxlovid, και μειώνει τις πιθανότητες νοσηλείας κατά 89%, όταν ληφθεί μέσα σε τρεις ημέρες μετά τα πρώτα συμπτώματα.

Τι έγραψε ο Μπουρλά για το νέο χάπι κατά του COVID19

 «Σήμερα είναι μια ημέρα περηφάνιας για την Pfizer» έγραψε ο Άλμπερτ Μπουρλά στο Τwitter μετά την ανακοίνωση της εταιρείας για το χάπι κατά του κορονοϊού που ανέπτυξε και το οποίο φαίνεται να μειώνει τις νοσηλείες και τους θανάτους σε ασθενείς υψηλού κινδύνου.

Ο Άλμπερτ Μπουρλά τονίζει ότι τα αποτελέσματα της ενδιάμεσης μελέτης φάσης 2 έδειξαν ότι το αντιιικό χάπι, εάν εγκριθεί από τις αρμόδιες αρχές, φαίνεται πως έχει τις προϋποθέσεις να αλλάξει τους όρους του παιχνιδιού, σώζοντας ανθρώπινες ζωές, μειώνοντας τη σοβαρότητα της νόσησης από κορονοϊό και εξαλείφοντας έως και 9 στις 10 νοσηλείες.

«Μετά από σύσταση μιας ανεξάρτητης Επιτροπής Παρακολούθησης Δεδομένων και σε συνεννόηση με την FDA, θα σταματήσουμε τις περαιτέρω εγγραφές στη μελέτη, λόγω της συντριπτικής αποτελεσματικότητας που καταδεικνύεται σε αυτά τα αποτελέσματα, και σκοπεύουμε να υποβάλουμε τα δεδομένα για επείγουσα έγκριση (EUA) το συντομότερο δυνατό» συμπληρώνει ο Άλμπερτ Μπουρλά.
Σχολιάστε