Χανιά: Τελέστηκε το 40ήμερο μνημόσυνο για τον Μίκη Θεοδωράκη

Στον Γαλατά Χανίων, την ιδιαίτερη πατρίδα του Μίκη Θεοδωράκη και στη γη όπου «αγκάλιασε» τον μεγάλο και διεθνώς αναγνωρισμένο μουσικοσυνθέτη, τελέστηκε το πρωί, το 40ήμερο μνημόσυνό του, παρουσία των παιδιών του, συγγενών και πλήθος κόσμου.

Χοροστατούντος του μητροπολίτη Κυδωνίας Αποκορώνου, Δαμασκηνού και με την παρουσία εκπροσώπων της πολιτικής, της αυτοδιοίκησης, καλλιτεχνών, φίλων και ανθρώπων που τον αγάπησαν το έργο και την πορεία του, η επιμνημόσυνη λειτουργία φάνηκε σαν μία υπόσχεση ότι η μνήμη του θα παραμείνει ζωντανή και το έργο του, όπως αναφέρθηκε από αρκετούς παριστάμενους, θα μεταλαμπαδευτεί και στις νέες γενιές.

Κυρίαρχο στοιχείο όσων μίλησαν για τον «ουρανομίκη» όπως τον αποκαλούν στην Κρήτη, Μίκη Θεοδωράκη, ήταν ο θαυμασμός, τόσο για την μουσική του, που απελευθέρωνε από τα δεσμά, όπως είπαν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, όσο και για τον ελεύθερο λόγο του για τα πολιτικά δρώμενα.

Μετά το τέλος της επιμνημόσυνης τελετής, ο κόσμος παρακολούθησε την φιλαρμονική του Δήμου Χανίων, που εκτέλεσε μουσικά έργα του Μίκη Θεοδωράκη.
Σχολιάστε