Προκλητική αντίδραση και απειλές της Τουρκίας για τη συμφωνία Ελλάδας-Γαλλίας!

Το φυσάνε και δεν κρυώνει οι Τούρκοι για την ελληνογαλλική συμφωνία.

Το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών προκαλεί για ακόμα μία φορά, με αφορμή την ελληνογαλλική συμφωνία. Στην Άγκυρα δεν είδαν με… καλό μάτι τη συμφωνία Ελλάδας – Γαλλίας για την αμυντική συνεργασία και την αγορά των φρεγατών Belharra από τη χώρα μας.

Με ανακοίνωσή του το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών κατηγορεί την Ελλάδα για «μαξιμαλιστικές θέσεις» και αναφέρει ότι «αυξάνεται η αποφασιστικότητά μας για να υπερασπιστούμε τα δικαιώματά μας στο Αιγαίο, τη Μεσόγειο, όπως και τα δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων.

Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει, σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, «οι μαξιμαλιστικές θέσεις της Ελλάδας για τις θαλάσσιες ζώνες αλλά και για τον εναέριο χώρο είναι ενάντια στο Διεθνές Δίκαιο. Είναι ένα όνειρο της Ελλάδος ότι μπορεί δημιουργώντας στρατιωτικές συμμαχίες που δημιουργούν προβλήματα και εντός του ΝΑΤΟ ότι θα μπορέσει να επιβάλει τις θέσεις της στην Τουρκία.

Τέτοιες μάταιες προσπάθειες ουσιαστικά αυξάνουν την αποφασιστικότητά μας για να υπερασπιστούμε τα δικαιώματά μας στο Αιγαίο, στη Μεσόγειο, όπως και τα δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων. Η Ελλάδα αντί να συνεργαστεί, εξοπλίζεται, προσπαθεί να αποξενώσει την Τουρκία και αυτό θα προκαλέσει ζημιές στην ΕΕ, στην περιφερειακή ειρήνη και τη σταθερότητα».
Σχολιάστε