Παρέμβαση Μενέντεζ για την τουρκική παρενόχληση του Nautical Geo: “Οι ΗΠΑ να σταθούν στο πλευρό της Κύπρου”

«Η Τουρκία υπονομεύει για άλλη μια φορά τη σταθερότητα στην Ανατολική Μεσόγειο, αυτή τη φορά παραβιάζοντας την Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Κυπριακής Δημοκρατίας», τόνισε ο γερουσιαστής Ρόμπερτ Μενέντεζ σχετικά με την τουρκική παρενόχληση του ερευνητικού σκάφους «Nautical Geo» που έγινε στα ανοιχτά της Κύπρου.

Σχολιάζοντας τη συγκεκριμένη εξέλιξη σε ανάρτηση που έκανε στο Twitter, ο επικεφαλής της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας κάλεσε τις ΗΠΑ να σταθούν στο πλευρό της Κύπρου και υποστήριξε ότι η ΕΕ θα πρέπει να υποστηρίξει πλήρως τα ζωτικά συμφέροντα ενός από τα κράτη μέλη της.

Τηλεφωνική επικοινωνία Χριστοδουλίδη με Μενέντεζ

Προηγήθηκε χθες τηλεφωνική επικοινωνία του υπουργού Εξωτερικών της Κύπρου Νίκου Χριστοδουλίδη με τον Αμερικανό Γερουσιαστή Μπομπ Μενέντεζ, όπου του εξήγησε αναλυτικά την κατάσταση που επικρατεί.

»Ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Χριστοδουλίδης και ο Πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας των ΗΠΑ Γερουσιαστής Μενέντεζ συζήτησαν τις πρόσφατες παράνομες δραστηριότητες από την Τουρκία στην Ανατολική Μεσόγειο, σε τηλεφωνική επικοινωνία», αναφέρει το κυπριακό υπουργείο Εξωτερικών στο Twitter.
Σχολιάστε