Κορονοϊός: Νέα μέτρα στο τραπέζι μετά το αρνητικό ρεκόρ κρουσμάτων

Το σενάριο λήψης νέων μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας, φαίνεται πως είναι πλέον αναπόφευκτο.

Το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν 4.696 νέες μολύνσεις σε όλη τη χώρα, σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ, το απόγευμα του Σαββάτου. Ο αριθμός αυτός αποτελεί αρνητικό ρεκόρ από την αρχή της πανδημίας στη χώρα μας και επιβεβαιώνει την επιδείνωση της επιδημιολογικής εικόνας.

Η “έκρηξη” των κρουσμάτων κορονοϊού σε συνδυασμό με την αύξηση του αριθμού των διασωληνωμένων ασθενών, που ανήλθαν σε 404, εντείνει την πίεση που δέχονται τα νοσοκομεία της χώρας, με τους ειδικούς να κρούουν “καμπανάκι” ότι η οι ΜΕΘ γεμίζουν και η κατάσταση θα δυσκολέψει πολύ το επόμενο χρονικό διάστημα. Η επιδείνωση των καιρικών συνθηκών, εξάλλου, θα σημάνει και την επιστροφή στους κλειστούς χώρους, γεγονός που αναμένεται να επιβαρύνει κι άλλο το επιδημιολογικό φορτίο.

Σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε και νωρίτερα το enikos.gr, πληροφορίες αναφέρουν πως η ραγδαία αύξηση κρουσμάτων θα οδηγήσει στη λήψη νέων μέτρων, τα οποία πιθανότατα θα ανακοινωθούν τη Δευτέρα. Ήδη πολλές περιοχές της χώρας είναι στο “κόκκινο”, με την ανησυχία να εντοπίζεται κυρίως στη Βόρεια Ελλάδα και τη Θεσσαλία. Εκτός από τα κρούσματα και τους διασωληνωμένους ασθενείς, “άλμα” έχει καταγράψει και ο αριθμός των θανάτων. Είναι χαρακτηριστικό ότι την Τετάρτη ανακοινώθηκαν 63 θάνατοι, ενώ την Παρασκευή 55 και το Σάββατο 38.

Εστίαση - ανεμβολίαστοι

Ποια μέτρα βρίσκονται στο τραπέζι

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα μέτρα θα αφορούν στους μεικτούς χώρους διασκέδασης, εκεί δηλ. που υπάρχουν εμβολιασμένοι και ανεμβολίαστοι, ενώ δεν έχει διευκρινιστεί ακόμα εάν θα αφορούν μόνο στις “κόκκινες” περιοχές ή συνολικά.

Σύμφωνα με εισηγήσεις που υπάρχουν το συγκεκριμένο “πακέτο” μέτρων θα περιλαμβάνει τα εξής:

-Θα μεγαλώσουν οι αποστάσεις ανάμεσα στα τραπεζοκαθίσματα

-Λιγότερα άτομα στο τραπέζι. Μέχρι τώρα το όριο είναι τα 10 άτομα. Αν διαπιστωθεί λοιπόν, ότι υπάρχει πρόβλημα, τότε θα πάει στα 6 άτομα.

– Περισσότερα rapid test για τους εργαζομένους στην εστίαση. Δεν αποκλείεται να υποχρεωθούν να κάνουν ένα επιπλέον rapid test και από δύο να χρειαστεί να αυξηθούν στα τρία.

– Οι εξωτερικοί μεικτοί χώροι διασκέδασης θα έχουν μόνο στέγαστρο και όχι πλαϊνά προστατευτικά, που χρησιμοποιούνται για την προστασία από το κρύο

-Στο τραπέζι είναι επίσης και η πρόταση να μην υπάρχει μουσική στους εξωτερικούς χώρους

Σημειώνεται ότι το υπουργείο Ανάπτυξης απευθύνει αυστηρές συστάσεις στα καταστήματα, υποστηρίζοντας ότι πρέπει να υπάρχει ένας υπάλληλος στην είσοδο του καταστήματος, ο οποίος θα ζητά τα πιστοποιητικά και τα αποδεικτικά (διαβατήρια, ταυτότητες, δίπλωμα οδήγησης κ.α.) από τον πελάτη που έχει κάνει το εμβόλιο ή έχει νοσήσει για να μπει μέσα.

Προειδοποιεί δε, για αυστηρά πρόστιμα και κυρώσεις όσους δεν συμμορφώνονται.

 
Σχολιάστε