OTA VOICE
Πολιτική Ροή Ειδήσεων Γενική

Αυστρία: Με την πλάτη στον τοίχο ο καγκελάριος Κουρτς

Αντιμέτωπος με μια νέα δικαστική περιπέτεια βρίσκεται ο καγκελάριος της Αυστρίας, Σεμπάστιαν Κουρτς, καθώς τέθηκε ξαφνικά στο στόχαστρο έρευνας για διαφθορά. Συγκεκριμένα, τον βαρύνουν υποψίες ότι στο παρελθόν χρησιμοποίησε δημόσια κονδύλια για να εξασφαλίσει ευνοϊκή κάλυψη από ΜΜΕ.

Μάλιστα, η εν λόγω εξέλιξη έρχεται λίγο καιρό μετά την εμπλοκή του ονόματός του σε έρευνα για άλλο σκάνδαλο διαφθοράς, με τυχερά παιχνίδια.

Από την πλευρά τους οι υπουργοί της αυστριακής κυβέρνησης που προέρχονται από το συντηρητικό Λαϊκό Κόμμα (OVP) διαμήνυσαν ότι θα παραιτηθούν, σε περίπτωση που ο Κουρτς εκδιωχθεί από την πρωθυπουργία της Αυστρίας. Την ίδια στιγμή, τα τρία κόμματα της αντιπολίτευσης έχουν ζητήσει την παραίτησή του, όμως δεν επιθυμούν όλα την προκήρυξη πρόωρων εκλογών.

Ο ίδιος πάντως ο 35χρονος καγκελάριος, ο οποίος συμμετείχε χθες στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ στη Σλοβενία, τόνισε, σε δήλωσή του, που εστάλη στο Γαλλικό Πρακτορείο, πως «πρόκειται για κατηγορίες εντελώς κατασκευασμένες, καθώς ορισμένα αποσπάσματα από γραπτά μηνύματα SMS αποσπάστηκαν από το πλαίσιό τους ή παραμορφώθηκαν και στήθηκε ποινική υπόθεση γύρω από αυτά. Είμαι πεπεισμένος ότι οι κατηγορίες αυτές πολύ σύντομα θα καταπέσουν».

Σχετικά Άρθρα

Πέπλο αφρικανικής σκόνης «πνίγει» τη χώρα

otavoice

Οι ισραηλινές δυνάμεις βομβαρδίζουν τη βόρεια Γάζα -Ανελέητο σφυροκόπημα

otavoice

Καθαρίζει η ατμόσφαιρα από το βράδυ και τα δυτικά

otavoice

Ευρωεκλογές-Επιστολική ψήφος: Στις 121.000 εγγραφές – Βήμα βήμα η διαδικασία διαλογής

otavoice

Εμπραχίμ Ραΐσι: Ισραηλινή επίθεση σε ιρανικό έδαφος θα σβήσει το «σιωνιστικό καθεστώς»

otavoice

Κουτσούμπας από Μόντρεαλ: Δυνατό ΚΚΕ στην Ελλάδα και στους Έλληνες του εξωτερικού

otavoice