Αναφορές ότι πωλούνται δεδομένα δισεκατομμυρίων χρηστών του Facebook σε χάκερ

Την στιγμή που το Facebook είχε “πέσει” παγκοσμίως, έρχεται μια άλλη είδηση να προκαλέσει αναστάτωση στους χρήστες του πλέον δημοφιλούς δικύου.

Συγκεκριμένα υπάρχουν αναφορές ότι πωλούνται δεδομένα δισεκατομμυρίων χρηστών του Facebook σε χάκερ.
Τα προσωπικά δεδομένα δισεκατομμυρίων χρηστών του Facebook είναι διαθέσιμα για πώληση σε φόρουμ χάκερ, την ώρα που το δημοφιλές μέσο κοινωνικής δικτύωσης ήταν εκτός λειτουργίας σε όλο τον κόσμο.
Ειδικότερα, υπάρχουν αναφορές πως τα δεδομένα 1,5 δισεκατομμυρίου χρηστών πωλούνται σε γνωστό φόρουμ χάκερ.
Στα τέλη Σεπτεμβρίου είχε δημοσιευτεί ανακοίνωση στο εν λόγω φόρουμ χάκερ που ανέφερε ότι είχε ονόματα, email, αριθμούς τηλεφώνου, τοποθεσία, φύλο 1,5 δισεκατομμυρίου χρηστών του Facebook.
Ένας υποψήφιος αγοραστής φέρεται να ενδιαφέρεται για την αγορά των δεδομένων ενός εκατομμυρίου χρηστών, με το ποσό να φτάνει τα 7,5 εκατ. δολάρια, δηλαδή ο ένας λογαριασμός αξίζει 5.000 δολάρια.
Ο πωλητής, σε ανάρτησή του, ισχυρίζεται πως εκπροσωπεί μια μεγάλη εταιρεία που εργάζεται για να πάρει από το Facebook δεδομένα. Ο πωλητής προσθέτει πως η εταιρεία λειτουργεί για τουλάχιστον τέσσερα χρόνια και έχει πάνω από 18.000 πελάτες.
facebook tiktok
Μάλιστα, φαίνεται να υπογραμμίζει πως «είμαστε νόμιμη εταιρεία».
Το νέο για πώληση 1,5 δισεκατομμυρίου προσωπικών δεδομένων χρηστών του Facebook έρχεται σε μια ιδιαίτερα ανησυχητική στιγμή.
Την ίδια ώρα, έχει επιβεβαιωθεί ότι το Facebook και το Instagram έχουν αποσυρθεί από το Σύστημα Ονοματοδοσίας Διαδικτύου (DNS).
Μάλιστα, τα ονόματα τομέα Facebook, Instagram και WhatsApp έχουν καταχωρηθεί προς πώληση;Σχολιάστε