Υπηρεσιακή κυβέρνηση ενόψει των νέων εκλογών στη Βουλγαρία

Ο Πρόεδρος της Βουλγαρίας Ρούμεν Ράντεφ διόρισε και πάλι υπηρεσιακό πρωθυπουργό τον Στέφαν Γιάνεφ για να ηγηθεί μιας μεταβατικής κυβέρνησης μέχρι να σχηματιστεί η νέα, όπως δημοσιεύεται σήμερα στην εφημερίδα της κυβερνήσεως.

Το φτωχότερο μέλος της ΕΕ θα διενεργήσει για τρίτη φορά φέτος, στις 14 Νοεμβρίου, βουλευτικές εκλογές αφού τον Απρίλιο και τον Ιούλιο οι κάλπες δεν ανέδειξαν κυβέρνηση.

Ο Ράντεφ, ο οποίος θα είναι και πάλι υποψήφιος για την προεδρία στις εκλογές που θα διεξαχθούν την ίδια ημέρα, διέλυσε το κοινοβούλιο και διόρισε και πάλι τους περισσότερους από τους υπηρεσιακούς υπουργούς του που είχαν αναλάβει καθήκοντα τον Μάιο έπειτα από σχεδόν μια δεκαετία πολιτικής κυριαρχίας του κεντροδεξιού πρώην πρωθυπουργού Μπόικο Μπορίσοφ.

Η νέα υπηρεσιακή κυβέρνηση θα κληθεί να υποβάλει ένα εθνικό σχέδιο στις Βρυξέλλες για το πώς σκοπεύει να χρησιμοποιήσει τα πάνω από έξι δισεκατομμύρια ευρώ από το ταμείο ανάκαμψης της ΕΕ και να προστατεύσει τη χώρα από μια αύξηση των νέων κρουσμάτων του κορονοϊού και την πιθανή εισροή μεταναστών από το Αφγανιστάν.

Ο Πρόεδρος θα παρουσιάσει αργότερα σήμερα την νέα υπηρεσιακή κυβέρνηση όταν αναλάβει καθήκοντα.
Σχολιάστε