OTA VOICE
Πολιτική Ροή Ειδήσεων Γενική

Θεσσαλονίκη: Ένταση στο ΑΧΕΠΑ με ανεμβολίαστους υγειονομικούς

Την πόρτα της εξόδου από την υπηρεσία τους είδαν σήμερα οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης, στους οποίους πριν από λίγο επιδόθηκε η διοικητική πράξη που τους θέτει σε αναστολή.

Οι υγειονομικοί συγκεντρώθηκαν από νωρίς το πρωί έξω από το νοσοκομείο, προκειμένου να παραλάβουν ομαδικά τα σχετικά έγγραφα. Στη συνέχεια μπήκαν στο νοσοκομείο και κατά την παραλαβή των εγγράφων κατέθεσαν αίτηση – διαμαρτυρία, στην οποία χαρακτηρίζουν ότι η πράξη είναι παράνομη, καθώς τους στερεί το θεμελιώδες δικαίωμα στην εργασία που κατοχυρώνεται από το Σύνταγμα, τον δημοσιοϋπαλληλικό κώδικα και την εργατική νομοθεσία και δηλώνουν ότι επιφυλάσσονται κάθε νόμιμου δικαιώματος τους.

Ένταση επικράτησε όταν στο σημείο παραλαβής βρέθηκε ο διοικητής του νοσοκομείου, Παναγιώτης Παντελιάδης, τον οποίο οι εργαζόμενοι αποδοκίμασαν φωνάζοντας “παραιτήσου”. Πρώτος παρέλαβε το σχετικό έγγραφο ο πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων στο ΑΧΕΠΑ, Μπάμπης Κοροξενός, ο οποίος ανέφερε ότι σε αναστολή βγαίνουν περίπου 80 εργαζόμενοι.

“Ήρθαμε στο νοσοκομείο να παραλάβουμε αυτό το έγγραφο -(σ.σ της αναστολής) το οποίο και παρέλαβα πρώτος. Είναι το έγγραφο με το οποίο αποφασίζει η κυβέρνηση να με θέσει σε αναστολή επειδή είμαι από τους ανεμβολίαστους. Αυτό που πρέπει να μάθει ο κόσμος είναι ότι ο κάθε άνθρωπος έχει τα δικά του σοβαρά προβλήματα υγείας ή και πεποιθήσεις ακόμα, οι οποίες δεν του επιτρέπουν να μπει στη διαδικασία του φόβου για να εμβολιαστεί. Αυτό που πρέπει να τονίσουμε είναι ότι η κυβέρνηση έδειξε ό,τι σκληρότερο πρόσωπο μπορούσε να δείξει σε έναν εργαζόμενο, ειδικά της υγείας. Τα τελευταία χρόνια παλεύουμε σε χώρους και νοσοκομεία με τρομερή έλλειψη προσωπικού και φοβερή έλλειψη από υλικό, προστατευτικά μέσα κλπ. και έρχεται σήμερα να τιμωρήσει αυτούς τους ανθρώπους, διότι δεν περικλείεται μέσα στα προβλεπόμενα νοσήματα που βγάλανε το νόσημα που έχουν αυτοί”, δήλωσε. Σύμφωνα με τον κ. Κοροξενό, κάποιοι εργαζόμενοι πήγαν να εμβολιαστούν ακόμα και χθες και τελικά δεν μπήκαν σε αναστολή. Και διευκρίνισε ότι αν κάποιος θελήσει να εμβολιαστέι σήμερα, δεν θα γίνει δεκτός στην υπηρεσία. “Προτιμούμε να χάσουμε τη δουλειά μας πάρα να είμαστε βιασμενοι για μια ζωή”, κατέληξε.

“Είναι εξοργιστικό ότι δεκαετίες ολόκληρες προσφέραμε σε αυτόν τον χώρο και πάντα αδικημένοι σε όλους τους τομείς και μισθολογικά και ασφαλιστικά και να φτάνεις στο σήμερα να σου επιδίδουν μια προσωρινή εντός εισαγωγικών απόλυση, γιατί προσπάθησες να υπερασπιστείς τα νόμιμα δικαιώματά σου. Είναι πραγματικά εξοργιστικο γιατί δε μπορεί να είσαι ήρωας έναν χρόνο πριν και σήμερα μα πληρώνεσαι με αυτό το νόμισμα. Έχουμε πίστη όμως σε αυτόν τον αγώνα, έχουμε πίστη στο δίκαιο μας, έχουμε πίστη στους νόμους οι οποίοι καταστρατηγηθηκαν με υπουργικές αποφάσεις. Από ένα παράθυρο δηλαδή στον νόμο γίνεται αυτό που γίνεται”, είπε από την πλευρά του ο μέχρι χθες εργαζόμενος στο Μικροβιολογικό του ΑΧΕΠΑ, Παντελής Βασιλειάδης.

Ο ίδιος εξέφρασε την εκτίμηση ότι “ακόμα και οι εμβολιασμενοι θα εκβιαστούν με τρίτες και τεταρτες δόσεις”. Σε ερώτηση γιατί δεν εμβολιάστηκε απάντησε ότι έχει αλλεργίες, αλλά δεν εξετάστηκε από καμιά επιτροπή και εξέφρασε την απορία του γιατί σε όσους νόσησαν μπήκε χρονικό όριο έξι μηνών, αντί να ελεγχθούν αν έχουν αντισώματα.

Όπως είπε ήταν μια πολύ δύσκολη απόφαση καθώς δεν έχει άλλους οικονομικούς πόρους που σημαίνει ότι “πρέπει να ζήσουμε με ότι καταφέραμε να κρατήσουμε στα χέρια μας από χρήματα. Είμαι πάρα πολύ περήφανος για τα παιδιά, είμαι πάρα πολύ περήφανος και για εμένα, γιατί όλοι μαζί αποφασίσαμε να ρισκάρουμε, να πονέσουμε, να στερηθούμε, για να πάμε την δημοκρατία ένα βήμα παρακάτω”, δήλωσε.

Πηγή: voria.gr

Σχετικά Άρθρα

Φλώρινα: 48ωρη απεργία τελωνειακών σε Νίκη και Κρυσταλλοπηγή

otavoice

Δυναμικό συλλαλητήριο, ζητούν στελέχωση των νοσοκομείων του Λασιθίου

otavoice

Κυκλώνας σάρωσε τη Μαδαγασκάρη: Έντεκα νεκροί και 7.000 πληγέντες

otavoice

Συνάντηση Μπλίνκεν-Μακρόν στο Παρίσι την επόμενη εβδομάδα για την Ουκρανία

otavoice

Στις 30 Απριλίου η τελευταία προθεσμία για τα POS

otavoice

Πούτιν: Αν τα F-16 φτάσουν στην Ουκρανία θα τα καταρρίψουμε

otavoice