Σεισμός στην Κρήτη: Στους δρόμους ο κόσμος, πληροφορίες για εγκλωβισμένους, ζημιές σε πολλά σπίτια

Ισχυρός σεισμός 5,8 Ρίχτερ ταρακούνησε το Ηράκλειο και ολόκληρη την Κρήτη.

Υπάρχουν πληροφορίες για 3 εγκλωβισμένους. Οι δύο βρίσκονται στο Αρκαλοχώρι και ο ένας σε χωριό του δήμου Μίνωα – Πεδιάδας.

Ζημιές έχουν σημειωθεί στην περιοχή του Αρκαλοχωρίου, βράχοι έπεσαν σε δρόμους, αλλά και κτίρια έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές από την ισχυρότατη δόνηση.

Πέτρες έχουν πέσει στους δρόμους, τζάμια έχουν σπάσει… Πολλοί κάτοικοι πετάχτηκαν στον δρόμο.

Ζημιές έχουν σημειωθεί, κατά πληροφορίες, και στις Αγιές Παρασκιές αλλά και στο Θραψανό, ιδίως σε παλαιά κτίσματα.

Κλειστός είναι ο δρόμος προς τον Προφήτη Ηλία, λόγω κατολίσθησης. Αυτοκίνητο καταπλακώθηκε, χωρίς να έχει σημειωθεί σοβαρός τραυματισμός στους επιβαίνοντες.

Μετά τον κύριο σεισμό, ακολούθησε στις 09.27 το πρωί μετασεισμός, εντάσεως 3.8 ρίχτερ, στα 19 χλμ. ΒΔ της Άρβης, με εστιακό βάθος τα 5 χλμ. Δεύτερος μετασεισμός, στις 9.37 το πρωί, ήταν εντάσεως 4,5 ρίχτερ, στα 21 χλμ. ΔΝΔ της Άρβης και σε εστιακό βάθος τα 5 χλμ.

Ήδη κλιμάκιο της ΕΜΑΚ μεταφέρεται με C130 για συνδρομή σε απεγκλωβισμούς και επιπλέον κλιμάκιο αρμοδίων υπουργών θα μεταβεί εντός της ημέρας για να αυτοψία ζημιών στα χωριά της περιοχής που επλήγη από το σεισμό (Αρκαλοχώρι κλπ).

Βίντεο από την πεσμένη οροφή εκκλησίας στο Αρκαλοχώρι

Στο Αρκαλοχώρι γίνονταν εργασίες σε μια εκκλησία, κατέρρευσε η οροφή και υπάρχει εγκλωβισμένος, πιθανόν καταπλακωμενος. Στο Πατσίδερο υπάρχει άλλος εγκλωβισμένος που έχει καλέσει σε βοήθεια. Υπάρχουν πεσμένες παλιές κατοικίες και στα δύο χωριά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ισχυρός σεισμός 5,8 Ρίχτερ ταρακούνησε την Κρήτη

Στον «χορό» των Ρίχτερ η Κρήτη – Μετασεισμοί 3,7 και 4,5 Ρίχτερ μετά τον ισχυρό σεισμό των 5,8 Ρίχτερ (ΦΩΤΟ)

 
Σχολιάστε