Μητσοτάκης στη ΔΕΘ: Μοίρασε προεκλογικές υποσχέσεις και GigaBites στη νεολαία

Κατά την ομιλία του στα εγκαίνια της 85ης ΔΕΘ στο Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης εξήγγειλε σειρά από οικονομικά μέτρα ελαφρύνσεων, ωστόσο, επί της ουσίας, το μόνο που ήθελε ήταν να ανακτήσει την πρωτοβουλία των κινήσεων έχοντας στο πίσω μέρος του μυαλού του και εθνικές εκλογές.

Επιχείρησε με μια ακατάσχετη παροχολογία, την ώρα που το χρέος της χώρας είναι στο 240% του ΑΕΠ να καλύψει την έντονη λαϊκή δυσαρέσκεια από το πρωτοφανές κύμα αυξήσεων και τις καταστροφές και να κερδίσει πολιτικούς πόντους στοχεύοντας στο επόμενο δίμηνο να καταφύγει στις κάλπες.

Από το περιβάλλον του πρωθυπουργού ελπίζουν ότι το δυσμενές κλίμα που υπάρχει αυτήν τη στιγμή για την κυβέρνηση θα αναστραφεί και η προσφυγή στις κάλπες θα γίνει σε εντελώς διαφορετικές συνθήκες από αυτές που επικρατούν αυτή την περίοδο.

Για αυτό και επιχειρεί και το μεγάλο άνοιγμα στη νεολαία, μια μεγάλη “δεξαμενή” ψήφων. Άλλωστε χθες επιχείρησε εκ νέου, μετά την αποτυχία των κουπονιών με 150 ευρώ, να εξαγοράσει την συνείδηση της νεολαίας με δωράκια gb στο Internet για να εμβολιαστούν.

Την ίδια ώρα που χώρες όπως η Μεγ. Βρετανία απαγόρευσαν τον εμβολιασμό κάτω των 17.

Οι εξαγγελίες για τους νέους περιλάμβαναν:

  • Νέοι έως 29 ετών χωρίς προϋπηρεσία όταν προσλαμβάνονται με πλήρη απασχόληση θα ενισχύονται με 1.200 ευρώ για έξι μήνες. Τα 600 θα απευθύνονται στον εργοδότη και τα άλλα 600 στους νέους και νέες.
  • Οι επιδοτούμενες θέσεις εργασίας αυξάνονται στις 150.000.
  • Το φοιτητικό στεγαστικό επίδομα επεκτείνεται και στους σπουδαστές των ΙΕΚ.
  • Από 01/01/2022 μηδενίζεται για τους νέους το ειδικό τέλος κινητής τηλεφωνίας και data.
  • 50 GB δωρεάν data στο κινητό των εμβολιασμένων εφήβων 15-17 ετών.

Στη συνέχεια ο Κυριάκος Μητσοτάκης μετέφερε το ενδιαφέρον στην τσέπη του καταναλωτή σε μια προσπάθεια να «χρυσώσει» το χάπι. Όσον αφορά λοιπόν το πεδίο της οικονομίας, ανακοίνωσε πως από την 1η Ιανουαρίου καταργείται ο φόρος στις γονικές παροχές και δωρεές έως 800.000 ευρώ. Επίσης, η απαλλαγή από την εισφορά αλληλεγγύης θα ισχύσει και για το 2022 για τον ιδιωτικό τομέα, το ίδιο και η μείωση κατά τρεις ποσοστιαίες μονάδες των ασφαλιστικών εισφορών. Όσον αφορά στον ΕΝΦΙΑ, αναμένεται περαιτέρω μείωση, με τις ανακοινώσεις να γίνονται στη συζήτηση για τον προϋπολογισμό.

Στη συνέχεια, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επεκτάθηκε σε μια σειρά μέτρων για την ενίσχυση του επιχειρείν. Μεταξύ άλλων, στις επιχειρήσεις ο φόρος πέφτει στο 22%, καθώς επίσης μειώνεται στο μισό ο φόρος για τη συγκέντρωση κεφαλαίου. Παράλληλα, καθιερώνονται υπερεκπτώσεις για πράσινο κεφάλαιο, ενώ ειδική αναφορά έκανε στο θέμα της επιστρεπτέας προκαταβολής.

Την ίδια στιγμή πάντως που ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιχειρούσε με την ακατάσχετη παροχολογία του να καλύψει την έντονη λαϊκή δυσαρέσκεια έξω από το Βελλίδειο υπήρχε συγκέντρωση κόσμου από διάφορους φορείς που διαμαρτύρονταν για την οικονομική κατάσταση που έχει διαμορφωθεί και όχι μόνο.

Οι συγκεντρώσεις ήταν ειρηνικές και χωρίς προκλήσεις ωστόσο δεν έλειψαν τα έκτροπα όταν παρύσφρησαν στον κόσμο που διαμαρτύρονταν γύρω στα 50 άτομα, μαυροντυμένοι χούλιγκαν, όπου επιτέθηκαν στα ΜΑΤ για να αρχίσει η ρίψη των χημικών έτσι ώστε να διαλυθεί η συγκέντρωση.
Σχολιάστε