Μίκης Θεοδωράκης: Σε λαϊκό προσκύνημα από σήμερα η σορός του σπουδαίου μουσικοσυνθέτη

Ο Μίκης Θεοδωράκης έφυγε από τη ζωή την περασμένη Πέμπτη και από σήμερα το απόγευμα ξεκίνησε στο παρεκκλήσι της Μητρόπολης Αθηνών, το λαϊκό προσκύνημα για τον μεγάλο συνθέτη.

Το λαϊκό προσκύνημα σύμφωνα με το πρόγραμμα θα ολοκληρωθεί σήμερα στις 19:00 και θα συνεχιστεί αύριο Τρίτη 7 Σεπτεμβρίου από τις 10 π.μ. μέχρι τις 7 μ.μ.

Την Τετάρτη, τελευταία ημέρα πριν από την κηδεία, ο κόσμος μπορεί να αποχαιρετίσει τον μεγάλο μουσικοσυνθέτη από τις 10 π.μ. μέχρι τις 4 μ.μ.

Σύμφωνα με την ενημέρωση του Γραφείου Τύπου του ΚΚΕ, θα ακολουθήσει στις 3 το απόγευμα η τελετή αποχαιρετισμού.

Στη συνέχεια η σορός του Μίκη Θεοδωράκη θα μεταφερθεί στο χωριό του, στον Γαλατά Χανίων, όπου την Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου σε ώρα που θα προσδιοριστεί, στην εκκλησία του χωριού, θα ψαλεί η νεκρώσιμη ακολουθία και θα ακολουθήσει η ταφή του στο κοιμητήριο του χωριού, σύμφωνα με την τελευταία του επιθυμία.

Ξεκίνησε στην Μητρόπολη Αθηνών το λαϊκό προσκύνημα στον μεγάλο Έλληνα Μίκη Θεοδωράκη

Από νωρίς το πρωί, πολίτες κάθε ηλικίας, πολλοί κρατώντας ένα λουλούδι στο χέρι, συγκεντρώνονται γύρω από τη Μητρόπολη, περιμένοντας καρτερικά και με μεγάλη συγκίνηση να αποτίσουν φόρο τιμής στον σπουδαίο μουσικοσυνθέτη, τον ανιδιοτελή πατριώτη και μαχητή των λαϊκών αγώνων. Χιλιάδες είναι οι συγκεντρωμένοι που σχηματίζουν μεγάλες ουρές, ενώ μόλις έφτασε η σωρός του Μίκη, υπό τον ήχο της μουσικής της ταινίας «Αλέξης Ζορμπάς», ξέσπασαν σε χειροκροτήματα και φώναζαν «αθάνατος».

Πολλοί από τους συγκεντρωθέντες, σιγοτραγουδούσαν τις επιτυχίες του Μίκη, αποχαιρετώντας τον όπως αξίζει σε ένα μεγάλο Έλληνα που περνάει στην αιωνιότητα.
Σχολιάστε