OTA VOICE
Πολιτική Ροή Ειδήσεων Γενική

Λουκέτο στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις προαναγγέλλει ο Αδ. Γεωργιάδης

Με ωμό έως κυνικό τρόπο, ο υπουργός Ανάπτυξης βάζει λουκέτο στη «ραχοκοκαλιά» της οικονομίας

Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις παρέχουν τα δύο τρίτα των θέσεων απασχόλησης στον ιδιωτικό τομέα και συνεισφέρουν περισσότερο από το ήμισυ της συνολικής προστιθέμενης αξίας που δημιουργούν οι επιχειρήσεις στην ΕΕ.

Στην Ελλάδα πάντως το μέλλον των μικρών και μικρομεσαίων επιχειρήσεων προβλέπεται μαύρο, μιας και ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης έκανε σαφές ότι για την κυβέρνηση οι μικρές επιχειρήσεις δεν έχουν καμία θέση στην ελληνική κοινωνία!

«Επιχειρήσεις με 2-3 εργαζομένους στην Ευρωπαϊκή Ένωση, δεν έχουν πρόσβαση στις τράπεζες», δήλωσε o μεταξύ άλλων στο Kontra24.

Σύμφωνα με τον κ. Γεωργιάδη αν θέλει μια μικρομεσαία επιχείρηση να επιβιώσει θα πρέπει να «ακολουθήσει τους κανόνες της σύγχρονης οικονομίας», δηλαδή συγχώνευση, διότι για την κυβέρνηση οι ελληνικές μικρομεσαίες επιχειρήσεις είναι πάρα πολύ μικρές για να διασωθούν.

Προηγουμένως είχε δηλώσει πως τα δάνεια από το Ταμείο Ανάκαμψης που θα περάσουν μέσα από τις τράπεζες θα δίνονται στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, μόνο αν αυτές συγχωνεύονται δηλαδή αν τις εξαγοράσουν μεγαλύτερες επιχειρήσεις.

Αυτή η κατηγορία των επιχειρήσεων, ωστόσο, που υποτιμά ο ίδιος ο υπουργός Ανάπτυξης, χαίρει εκτίμησης από την Κομισιόν που στην επίσημη ιστοσελίδα της τις χαρακτηρίζει «ραχοκοκαλιά» της οικονομίας της Ευρώπης. Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά οι SME’s, αντιπροσωπεύουν το 99% των επιχειρήσεων στην ΕΕ, και είναι περίπου 25 εκατομμύρια. Ταυτόχρονα, απασχολούν 100 εκατομμύρια ανθρώπους.

Σχετικά Άρθρα

Εκτός ευρωεκλογών οι Σπαρτιάτες, με απόφαση του Αρείου Πάγου

otavoice

Υποχωρεί η αφρικανική σκόνη: Tι εντόπισαν οι επιστήμονες

otavoice

Συνελήφθη ο Κ. Φλώρος για τον ξυλοδαρμό Γραμμένου – To πρωτοφανές επεισόδιο στη Βουλή

otavoice

Αρχίζει αύριο 25/4 το εορταστικό ωράριο των καταστημάτων

otavoice

Ερυθρός Σταυρός: Ανέφικτη η εκκένωση της Ράφα υπό τις παρούσες συνθήκες

otavoice

ΗΠΑ: Η Γερουσία αναγκάζει το TikTok να κόψει τους δεσμούς του με την Κίνα

otavoice