Κορονοϊός: Στο “κόκκινο” από σήμερα Αργολίδα και Ευρυτανία

Ο κορονοϊός επελαύνει σε αρκετές περιοχές της χώρας με τους ειδικούς να κρούουν καμπανάκι κινδύνου.

Σε μίνι lockdown μπαίνουν από σήμερα, Παρασκευή, 10 Σεπτεμβρίου έως και τις 16 Σεπτεμβρίου οι Περιφερειακές Ενότητες Αργολίδας και Ευρυτανίας μετά την εκ νέου αξιολόγηση των επιδημιολογικών δεδομένων από την επιτροπή των λοιμωξιολόγων και την Εθνική Επιτροπή Προστασίας της Δημόσιας Υγείας έναντι του κορονοϊού Covid-19.

Οι εν λόγω Περιφερειακές Ενότητες εντάσσονται στο “κόκκινο” επίπεδο 4 του Επιδημιολογικού Χάρτη της χώρας ενώ την ίδια στιγμή παρατείνεται και η ισχύς των ειδικών, τοπικού χαρακτήρα, μέτρων στις Περιφερειακές Ενότητες Αχαΐας, Ηλείας, Μεσσηνίας, Ηρακλείου, καθώς και στον Δήμο Ικαρίας.

Κορονοϊός

Τα μέτρα που ισχύουν είναι τα παρακάτω:
-Απαγόρευση κυκλοφορίας από 01:00 το βράδυ έως 06:00 το πρωί, με εξαίρεση λόγους εργασίας και σοβαρούς λόγους υγείας.

-Απαγόρευση μουσικής καθ’ όλο το εικοσιτετράωρο σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και ψυχαγωγίας.

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας αναφέρει σε σχετική ανακοίνωσή της ότι , τόσο στις συγκεκριμένες περιοχές, όπως και σε ολόκληρη την επικράτεια, απαγορεύεται η διενέργεια οποιασδήποτε μορφής εκδηλώσεων έναντι οποιασδήποτε μορφής ανταλλάγματος, με φυσική παρουσία πλήθους άνω 20 ατόμων σε ιδιωτικό, μη επαγγελματικό χώρο. Το διοικητικό πρόστιμο σε περίπτωση παράβασης ανέρχεται από 50.000 έως 200.000 ευρώ για τον μισθωτή ή παραχωρησιούχο του ιδιωτικού, μη επαγγελματικού χώρου, στον οποίο έλαβε ή λαμβάνει χώρα η εν λόγω εκδήλωση.
Σχολιάστε