Καιρός: Έρχονται βροχές και καταιγίδες

Φθινοπωρινός θα είναι ο καιρός και αύριο, Τετάρτη, καθώς βροχές και πιθανόν καταιγίδες αναμένεται να πλήξουν αρκετές περιοχές της χώρας, σύμφωνα με τις τελευταίες προβλέψεις.

Μάλιστα, εκτιμάται ότι στην Εύβοια και την Πελοπόννησο, που επλήγησαν τις καταστροφικές πυρκαγιές, ενδέχεται τα φαινόμενα να είναι έντονα κατά περιόδους.

Η πρόγνωση του καιρού από το meteo.gr

Σύμφωνα με το meteo.gr, την Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου, αναμένονται παροδικές βροχές ή καταιγίδες σε αρκετές περιοχές.

Όπως αναφέρεται, ενδεχομένως τοπικά έντονα φαινόμενα θα εκδηλωθούν σε Μαγνησία, Εύβοια και Πελοπόννησο. Στα ανατολικά, οι μέγιστες θερμοκρασίες θα είναι χαμηλές, ενώ θα πνέουν άνεμοι βορείων διευθύνσεων με εντάσεις έως 8 μποφόρ στο Αιγαίο.

Τοπικά έντονα φαινόμενα σε Εύβοια και Πελοπόννησο
Πιο αναλυτικά, αναμένονται νεφώσεις με βροχές ή καταιγίδες στην ανατολική ηπειρωτική χώρα, στην Εύβοια, στην Πελοπόννησο, σε περιοχές της Κεντρικής και Βόρειας Ελλάδας, στις Σποράδες, σε νησιωτικά τμήματα του Βόρειου Αιγαίου και στην Κρήτη.

Στη Μαγνησία, στην Εύβοια και στην Πελοπόννησο τα φαινόμενα θα είναι κατά περιόδους τοπικά έντονα.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί, στη Δυτική Μακεδονία από 7 έως 23 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από 9 έως 27, στην Ήπειρο από 14 έως 30 βαθμούς, στη Θεσσαλία από 13 έως 26, στη Δυτική Στερεά και στη Δυτική και Νότια Πελοπόννησο από 15 έως 29 βαθμούς, στα υπόλοιπα ανατολικά ηπειρωτικά από 15 έως 25, στα νησιά του Ιονίου από 17 έως 29 βαθμούς και στα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου και στην Κρήτη από 17 έως 27 ενώ στο Ανατολικό Αιγαίο και στα Δωδεκάνησα οι μέγιστες θα φτάσουν στους 29 με 30 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Βόρειο Αιγαίο βορειοανατολικοί με εντάσεις 7-8 μποφόρ, στο υπόλοιπο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις με εντάσεις 6-8 μποφόρ και στο Ιόνιο από ανατολικές διευθύνσεις με εντάσεις 4-5 μποφόρ.

Τι καιρό θα κάνει σε Αττική και Θεσσαλονίκη

Σύμφωνα με το meteo.gr, στην Αττική αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές κατά περιόδους, κυρίως στα βόρεια και ανατολικά. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί με εντάσεις έως 5 μποφόρ και στα ανατολικά 6-7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 24 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές κατά περιόδους και ενδεχομένως πρόσκαιρες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις με εντάσεις έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία στην πόλη της Θεσσαλονίκης θα κυμανθεί από 17 έως 25 βαθμούς.
Σχολιάστε