OTA VOICE
Πολιτική Ροή Ειδήσεων Γενική

Έκθεση “βόμβα” στο Μαξίμου: Έως 2.000.000 Αφγανοί στα ελληνικά σύνορα

Μία μυστική εισήγηση υπηρεσιακών παραγόντων, που προβλέπει την έλευση ακόμη και 2 εκατομμυρίων Αφγανών προσφύγων προς τα ελληνικά σύνορα, δόθηκε στα χέρια του Πρωθυπουργού, πριν από μερικές ημέρες.

Η εισήγηση έφτασε στο γραφείο του Κυριάκου Μητσοτάκη, πριν από το ΚΥΣΕΑ, που είχε συγκληθεί προ ολίγων εβδομάδων προκειμένου να συζητηθεί μία νέα κρίση στο μεταναστευτικό, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες των «ΝΕΩΝ Σαββατοκύριακου».

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, στην εισήγηση αυτή, η οποία καταχωρήθηκε ως «top secret», γίνεται ανάλυση των δεδομένων που θα προκύψουν τις επόμενες εβδομάδες, και αφού οι Ταλιμπάν εγκατασταθούν για τα καλά στην εξουσία.

Οι προτάσεις και οι εκτιμήσεις για το προσφυγικό κύμα φτάνουν μέχρι το τέλος της χρονιάς και τα νούμερα προκάλεσαν σοκ στο κυβερνητικό στρατόπεδο.

Το καλό σενάριο

Σύμφωνα με το καλό σενάριο, προς την Ελλάδα, με την ελπίδα να περάσουν στην Ευρώπη, θα φτάσουν περί το 1 εκατομμύριο πρόσφυγες, οι οποίοι θα αναγκαστούν να φύγουν από το Αφγανιστάν μετά την επικράτηση των Ταλιμπάν.

Πρόκειται κυρίως για οικογένειες αλλά και για Αφγανούς που είτε συνεργάστηκαν με το προηγούμενο καθεστώς είτε φοβούνται για την επόμενη ημέρα στη χώρα τους. Και ειδικά για τον εμφύλιο που κάποιοι εκτιμούν ότι βρίσκεται προ των πυλών με Ταλιμπάν και μαχητές του λεγόμενου Ισλαμικού Κράτους (ISIS-Κ) να ετοιμάζονται για ξεκαθάρισμα λογαριασμών.

πρόσφυγες μετανάστες

Το κακό σενάριο

Το κακό σενάριο, ωστόσο, διπλασιάζει τον αριθμό των προσφύγων και μεταναστών που θα κινηθούν από το Αφγανιστάν προς τα δυτικά, όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα.

Στην εισήγηση προς το Μέγαρο Μαξίμου, όμως, γίνεται λόγος και για την εισχώρηση στα ελληνικά εδάφη, και κατ’ επέκταση και στην Ευρώπη, επικίνδυνων τζιχαντιστών. Εν δυνάμει τρομοκράτες δηλαδή που θα εκμεταλλευτούν το προσφυγικό ρεύμα και θα μπορέσουν να περάσουν τα ευρωπαϊκά σύνορα.

Στις αποκλειστικές πληροφορίες που περιήλθαν σε γνώση των «ΝΕΩΝ», γίνεται λόγος επίσης για ένα ακόμη επικίνδυνο εδάφιο που περιέχει η εισήγηση.

Ο Πρωθυπουργός, οι αρμόδιοι υπουργοί και οι επικεφαλής του Στρατού και των Σωμάτων Ασφαλείας, διάβασαν και την πρόβλεψη για «έκρηξη» του προσφυγικού – μεταναστευτικού, προς τα τέλη της χρονιάς, δηλαδή γύρω στα Χριστούγεννα.

Εκείνη την περίοδο εκτιμούν οι αναλυτές των δεδομένων, θα υπάρξουν μεταναστευτικές ροές από τα χερσαία σύνορα, δηλαδή από τον Εβρο. Η περιοχή αναμένεται να δεχθεί ασφυκτικές πιέσεις, ανάλογες της προσφυγικής κρίσης του 2015.

Φόβοι και για θερμό επεισόδιο στον Έβρο

Στο ίδιο δημοσίευμα, αναφέρεται επίσης πως η κυβέρνηση έχει ενημερωθεί ότι την περίοδο από τον Δεκέμβριο μέχρι τον Ιανουάριο – Φεβρουάριο, όταν εκτιμάται να αυξηθούν οι μεταναστευτικές ροές, κανείς δεν θα απέκλειε ένα «θερμό» επεισόδιο με την Τουρκία στα ελληνοτουρκικά σύνορα του Εβρου.

Σχετικά Άρθρα

Κακοκαιρία: Πλημμυρισμένοι δρόμοι στο Πήλιο, ποιες περιοχές κινδυνεύουν – Live η πορεία των φαινομένων

otavoice

Βελόπουλος: Να απολογηθεί ο ίδιος ο πρωθυπουργός για το έγκλημα των Τεμπών

otavoice

Ήχησε το 112 σε 4 περιοχές, προειδοποίηση για ισχυρές καταιγίδες-θυελλώδεις ανέμους

otavoice

Οι Anonymous ισχυρίζονται ότι χάκαραν τον Ισραηλινό Στρατό και απέσπασαν 250.000 έγγραφα

otavoice

Παρίσι: Συνελήφθη ο άνδρας που απειλούσε να ανατιναχθεί έξω από το προξενείο του Ιράν

otavoice

Έκκληση για αποκλιμάκωση σε Ισραήλ και Ιράν απευθύνουν Γαλλία, Βρετανία, Ιταλία

otavoice