OTA VOICE
Πολιτική Ροή Ειδήσεων Γενική

85η ΔΕΘ: H πρώτη Covid-free έκθεση, με μάσκες και Greenpass – Όλο το πρόγραμμα

Επέστρεψε δυναμική, με πάνω από 900 εκθέτες, πλούσια αφιερώματα, συναυλίες και κεντρικό θεματικό άξονα «Ελλάδα: Παρελθόν-Παρόν-Μέλλον»

Έτοιμη να υποδεχθεί και πάλι τον κόσμο, σε ένα ασφαλές υγειονομικά περιβάλλον, είναι η 85η ΔΕΘ (11-19 Σεπτεμβρίου), που γίνεται η πρώτη μεγάλη Covid Free ευρωπαϊκή έκθεση και στέλνει σήμα επανεκκίνησης, όχι μόνο για την εκθεσιακή δραστηριότητα, αλλά και για την ελληνική οικονομία.

Με πάνω από 900 άμεσους και έμμεσους εκθέτες από 15 χώρες (Κύπρος, Βιετνάμ, Αρμενία, Λουξεμβούργο, Πολωνία, Πορτογαλία, Μπαγκλαντές, Ινδονησία, Ρουμανία, Ιταλία, Ρωσία, Σερβία, Μάλτα, Βουλγαρία και Γερμανία), η 85η ΔΕΘ είναι αφιερωμένη στην Ελλάδα με κεντρικό θεματικό άξονα το Παρελθόν, Παρόν και Μέλλον της χώρας, με αφορμή και την επέτειο των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση. Θα δώσει δε έμφαση στην επιχειρηματικότητα, την καινοτομία, την εκπαίδευση, την ενέργεια-ηλεκτροκίνηση, την κυκλική οικονομία-ανακύκλωση, ενώ θα διατηρήσει και το στοιχείο της ψυχαγωγίας-διασκέδασης με συναυλίες, εκδηλώσεις και επετειακά αφιερώματα.

Στο πλαίσιο του κεντρικού θεματικού της άξονα θα παρουσιαστούν στο περίπτερο 13 και οι 13 Περιφέρειες της χώρας, που θα προβάλλουν την ιστορική τους εξέλιξη μέσα στον χρόνο, αλλά και τη σημερινή παραγωγική τους δυναμική. Μάλιστα, η Πελοπόννησος θα έχει τον χαρακτήρα αφιερωματικής Περιφέρειας, λόγω της στενής της σύνδεσης με την Ελληνική Επανάσταση.

Κεντρικό ρόλο στη ΔΕΘ θα έχει το θεματικό αφιέρωμα «Ελλάδα & Επιχειρηματικότητα» με συμμετοχή της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος, με 42 Επιμελητήρια από όλη την χώρα και με συνολικά 215 επιχειρήσεις-μέλη τους. Ξεχωριστές εκθεσιακές συμμετοχές διαθέτουν το ΕΒΕΘ και το ΕΕΘ.

Η καινοτομία, οι start-ups, τα Εθνικά Βραβεία Νεοφυούς Επιχειρηματικότητας «Elevate Greece» και πλήθος παράλληλων εκδηλώσεων θα δώσουν τον παλμό στο αφιέρωμα «Ψηφιακή Ελλάδα».

Παράλληλα, στο αφιέρωμα «Energia» έμφαση θα δοθεί στην Κυκλική Οικονομία και την Ανακύκλωση και στο «Auto-Motion» στην ηλεκτροκίνηση, με τους επισκέπτες να έχουν τη δυνατότητα να δουν ορισμένα από τα πιο σύγχρονα ηλεκτρικά μοντέλα.

Όμως στην 85η ΔΕΘ επιστρέφει και το… παιχνίδι και συγκεκριμένα το E-Gaming powered by ΓΕΡΜΑΝΟΣ, που θα φιλοξενηθεί στο Περίπτερο 17 και θα αποτελέσει ένα από τα πιο πρωτοποριακά gaming events. Επίσης, στον όροφο του περιπτέρου 2 θα παρουσιαστεί ένα ακόμη παιχνίδι, το HADO, που εισάγει την τεχνολογία αιχμής της επαυξημένης πραγματικότητας στον αθλητισμό και δίνει τη δυνατότητα στους παίκτες να δημιουργούν ενεργειακές μπάλες και ασπίδες με τα χέρια τους σε ένα πραγματικό γήπεδο 6Χ10 μέτρων.

Παρούσα στη ΔΕΘ θα είναι για μια ακόμη χρονιά η Cheapart, που φέτος θα κινηθεί γύρω από τον κεντρικό θεματικό άξονα της 85ης ΔΕΘ «Ελλάδα: Παρελθόν, Παρόν και Μέλλον».

Πόλος έλξης θα είναι και πάλι τα Music Events στο Αλεξάνδρειο Μέλαθρο από τις 13-17 Σεπτεμβρίου με πολλούς δημοφιλείς καλλιτέχνες και με την τήρηση των προβλεπόμενων υγειονομικών περιορισμών. Ειδικότερα, θα φιλοξενηθούν οι MONIE MONIE CONNIENTE-Διογένης Δασκάλου, Γιάννης Ζουγανέλης και Αλκιβιάδης Κωνσταντόπουλος, Βασίλης Λέκκας και Δημήτρης Μπάσης σε ένα ειδικό αφιέρωμα στον Μίκη Θεοδωράκη, Πασχάλης και Swingin’ Cats.

Η φετινή ΔΕΘ, δεδομένου του επετειακού εορτασμού των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση, εμπλουτίζει τη διοργάνωσή της και με ένα εκθεσιακό αφιέρωμα ιστορικού και πολιτιστικού ενδιαφέροντος για τα 100 πρώτα χρόνια του νεότερου Ελληνισμού. Το αφιέρωμα έχει τον τίτλο «ΕΥ ΑΓΩΝΙΖΕΣΘΑΙ… ΠΕΡΙ ΠΑΤΡΗΣ» και παρουσιάζει την Επανάσταση του 1821 στη Μακεδονία και στην υπόλοιπη Ελλάδα, καθώς και τον Μακεδονικό Αγώνα και τους Βαλκανικούς Πολέμους 1912-13, οι οποίοι οδήγησαν στην απελευθέρωση της Βόρειας Ελλάδας.

Παράλληλα με τη ΔΕΘ, από τις 13 έως τις 17 Σεπτεμβρίου, διοργανώνεται και το 2ο Thessaloniki Helexpo Forum, με περισσότερους από 110 ομιλητές και 19 θεματικές ενότητες γύρω από κρίσιμα και επίκαιρα ζητήματα αυτής της περιόδου, αλλά και των μελλοντικών εξελίξεων.

Να σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια λειτουργίας της 85ης ΔΕΘ θα παραμείνει ανοιχτό το εμβολιαστικό κέντρο, ωστόσο, οι πολίτες που θέλουν να εμβολιαστούν θα εισέρχονται σε αυτό από ξεχωριστή είσοδο στην οδό Γ΄ Σεπτεμβρίου.

Όλο το πρόγραμμα

Σχετικά Άρθρα

Φλώρινα: 48ωρη απεργία τελωνειακών σε Νίκη και Κρυσταλλοπηγή

otavoice

Δυναμικό συλλαλητήριο, ζητούν στελέχωση των νοσοκομείων του Λασιθίου

otavoice

Κυκλώνας σάρωσε τη Μαδαγασκάρη: Έντεκα νεκροί και 7.000 πληγέντες

otavoice

Συνάντηση Μπλίνκεν-Μακρόν στο Παρίσι την επόμενη εβδομάδα για την Ουκρανία

otavoice

Στις 30 Απριλίου η τελευταία προθεσμία για τα POS

otavoice

Πούτιν: Αν τα F-16 φτάσουν στην Ουκρανία θα τα καταρρίψουμε

otavoice