ΔΕΘ-Helexpo AE: Μεσίστιες οι σημαίες για τον Μίκη Θεοδωράκη

Μεσίστιες θα κυματίζουν οι σημαίες στο διεθνές εκθεσιακό κέντρο της ΔΕΘ-Helexpo AE στη Θεσσαλονίκη, κατά τη διάρκεια του τριήμερου εθνικού πένθους για τον «οικουμενικό Έλληνα», Μίκη Θεοδωράκη, όπως επισημαίνεται σε σημερινή ανακοίνωση της εταιρείας, όπου τονίζεται ακόμα ότι ο μεγάλος μας συνθέτης «»μίλησε» με τη μουσική και τους αγώνες του στις καρδιές όλων μας».

«Ο Μίκης Θεοδωράκης υπήρξε τεράστιο πολιτιστικό κεφάλαιο για τη χώρα και αφήνει πίσω του μια πλούσια παρακαταθήκη που θα συνεχίσει να διδάσκει και τις επόμενες γενιές», υπογραμμίζεται.

Το 2015, στην 80ή ΔΕΘ, ο εθνικός εκθεσιακός φορέας είχε αποτίσει φόρο τιμής στον μεγάλο συνθέτη, με συναυλιακό αφιέρωμα στα 90 χρόνια του, στο οποίο συμμετείχαν ο Γιώργος Νταλάρας και η Ελένη Βιτάλη. Μάλιστα, στο πλαίσιο της συναυλίας «Όταν σφίγγουν το χέρι- 90 χρόνια Μίκης Θεοδωράκης», ο πρόεδρος της ΔΕΘ-Helexpo ΑΕ, Τάσος Τζήκας, είχε τιμήσει τον Μίκη Θεοδωράκη, παραδίδοντας τιμητική πλακέτα στην κόρη του, Μαργαρίτα.

«Η διοίκηση και οι εργαζόμενοι της ΔΕΘ-Helexpo εκφράζουν τα θερμά τους συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του εκλιπόντος, που με τη ζωή και το έργο του σημάδεψε τη σύγχρονη ελληνική Ιστορία», καταλήγει η ανακοίνωση.
Σχολιάστε