Αίρεται η νυχτερινή απαγόρευση κυκλοφορίας στο Σίδνεϊ

Οι αρχές ανακοίνωσαν σήμερα την άρση της (νυχτερινής) απαγόρευσης κυκλοφορίας στις συνοικίες του Σίδνεϊ που έχουν πληγεί περισσότερο από τον κορονοϊό, την ώρα που ο αριθμός των μολύνσεων σταθεροποιείται και το ποσοστό των εμβολιασμών αυξάνεται.

Σχεδόν τρεις μήνες μετά την επιβολή λοκντάουν στη μεγαλύτερη πόλη της Αυστραλίας, το μέτρο αυτό, που ίσχυε από τις 21:00 έως τις 5:00, θα λάβει τέλος σήμερα.

Το νέο αυτό έγινε δεκτό από τους κατοίκους του Σίδνεϊ ως ένα πρώτο βήμα προς την άρση των περιοριστικών μέτρων.

Ο αριθμός των ημερήσιων μολύνσεων είναι σταθερός, περίπου 1.300 νέα κρούσματα. Εξάλλου, περίπου το 80% των κατοίκων της πολιτείας της Νέας Νότιας Ουαλίας, της πιο πολυπληθούς του τεράστιου νησιού που είναι ταυτόχρονα και ήπειρος, έχουν λάβει τουλάχιστον μία δόση εμβολίου.

Η πρωθυπουργός της πολιτείας, Γκλάντις Μπερετζικλιάν, κάλεσε ωστόσο τους κατοίκους να παραμείνουν σε επαγρύπνηση και να τηρούν τα περιοριστικά μέτρα προκειμένου να αποφευχθεί μια νέα επιδείνωση της κατάστασης.

Οι περισσότεροι κάτοικοι του Σίδνεϊ επιτρέπεται να βγουν από τα σπίτια τους μόνο για να αγοράσουν τρόφιμα, να αθληθούν ή για να ακολουθήσουν ιατρική θεραπεία.

Τα σχολεία, τα μπαρ, τα εστιατόρια και τα γραφεία είναι κλειστά από τα τέλη Ιουνίου και οι μετακινήσεις επιτρέπονται μόνο σε απόσταση πέντε χλμ. από την κατοικία.

 
Σχολιάστε