Αδιανόητο: Ο Ακάρ προκαλεί την Ελλάδα στην επέτειο της καταστροφής της Σμύρνης: «Μην ξεχνάτε το τίμημα που πληρώσατε»

Σφοδρή επίθεση κατά της Ελλάδας εξαπέλυσε ο Χουλουσί Ακάρ.Mιλώντας με αφορμή την «μαύρη» επέτειο της καταστροφής της Σμύρνης και της εισόδου των ατάκτων Τσετών και του τουρκικού στρατού στη Σμύρνη, στις 9 Σεπτεμβρίου 1922, είπε ότι η χώρα μας «δεν θα πρέπει να ξεχάσει το βαρύ τίμημα που πλήρωσε πριν από έναν αιώνα και να αποφύγει νέες περιπέτειες που θα καταλήξουν σε απογοήτευση».

Επίσης ο Τούρκος υπουργός Άμυνας μιλώντας σε Συμπόσιο για τη χώρα μας σε πανεπιστήμιο στη Σμύρνη υποστήριξε ότι «η Ελλάδα συνεχίζει τις ψεύτικες απειλές και την εμμονή της να εξοπλιστεί».

«Βιώνουμε μία αντιπαράθεση με την Ελλάδα για την υφαλοκρηπίδα, το πλάτος των χωρικών υδάτων, τον εναέριο χώρο, τη γραμμή FIR, την περιοχή έρευνας και διάσωσης, την παραβίαση του αποστρατικοποιημένου καθεστώτος των νησιών, την κυριαρχία νησιών και βραχονησίδων, των οποίων η κυριαρχία δεν έχει μεταβιβαστεί προς την Ελλάδα βάσει συμφωνιών και προβλήματα, που αγνοούν τα δικαιώματα και τα συμφέροντα της χώρας μας και της ΤΔΒΚ, προκλητικές απόπειρες εξοπλισμού και άλλες προκλητικές δραστηριότητες και πρακτικές που περιορίζουν τα δικαιώματα των Τούρκων της Δυτικής Θράκης, καθώς και υποστήριξη σε τρομοκρατικές οργανώσεις. Σε αυτές τις διαφορές προστίθενται επίσης και προβλήματα που προκύπτουν από την παράτυπη μετανάστευση και τη δράση της FRONTEX», υποστήριξε.

Ο Ακάρ, όμως, δεν έμεινε μόνο σ’ αυτά. Υποστήριξε πως «κανένα σχέδιο δεν έχει πιθανότητα να υλοποιηθεί στην Ανατολική Μεσόγειο από τη στιγμή που δεν περιλαμβάνει την Τουρκία και τον τουρκικό λαό» για να στρέψει τα βέλη του στο πολιτικό προσωπικό της χώρας μας λέγοντας χαρακτηριστικά πως «παρόλα αυτά, ορισμένοι Έλληνες πολιτικοί -μεταμορφωμένοι σε πρόβατα- εμφανίζονται σε διάφορα μέρη, κάθε μέρα σε διαφορετικό μέρος, και προσπαθούν να δημιουργήσουν μία τεχνητή ατζέντα που δεν έχει σχέση με την πραγματικότητα. Η Ελλάδα συνεχίζει τις ψεύτικες απειλές και την εμμονή της να εξοπλιστεί».

 
Σχολιάστε