OTA VOICE
Πολιτική Ροή Ειδήσεων Γενική

85η ΔΕΘ: Πάνω από 900 εκθέτες – Έμφαση στην τεχνολογία και την επιχειρηματικότητα

Με πάνω από 900 εκθέτες και έμφαση στην τεχνολογία και την επιχειρηματικότητα ξεκινά η 85η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης.

Η έκθεση είναι αφιερωμένη στα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση, ενώ παράλληλα η φετινή διοργάνωση έχει ως “αφιερωματική” Περιφέρεια αυτή της Πελοποννήσου, στο περίπτερο της οποίας θα εκτίθενται πρωτότυπα εκθέματα ,όπλα και φορεσιές ,του Αγώνα, ενώ στο περίπτερο 13 θα παρουσιαστούν η ιστορική συνέχεια και οι προοπτικές ανάπτυξης και των 13 ελληνικών περιφερειών.

Η πρώτη covid free έκθεση “Η 85η ΔΕΘ είναι μια έκθεση που θα μνημονεύεται στην ιστορία του εθνικού εκθεσιακού φορέα για πολλούς λόγους. Ο πρώτος είναι ότι διεξάγεται υπό συνθήκες Covid-Free, όσον αφορά τους επισκέπτες της. Ο δεύτερος είναι ότι η φετινή διοργάνωση είναι αφιερωμένη στα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση, που αποτέλεσε καμπή για την ίδια την ύπαρξη του κράτους μας. Κι ο τρίτος είναι ότι στην 85η ΔΕΘ θα παρουσιαστεί το μέλλον της ΔΕΘ” σημείωσε ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΘ-Helexpo AE, Κυριάκος Ποζρικίδης, κατά τη διάρκεια σημερινής συνέντευξης Τύπου, γνωστοποιώντας πως την Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου θα παρουσιαστεί η νικήτρια πρόταση του διεθνούς αρχιτεκτονικού διαγωνισμού για την ανάπλαση του διεθνούς εκθεσιακού της κέντρου.

svg%3E

Και στη φετινή διοργάνωση, περισσότεροι από 110 ομιλητές θα μιλήσουν στο 2ο Thessaloniki Helexpo Forum (https://www.helexpo.gr/el/2021-Thessaloniki-Hlexpo-Forum), καλούμενοι να δώσουν απαντήσεις για την επόμενη ημέρα της πανδημίας και το πώς αυτή θα σχεδιαστεί, όπως γνωστοποίησε ο πρόεδρος της ΔΕΘ-Helexpo ΑΕ, Τάσος Τζήκας, ο οποίος πρόσθεσε πως “μένοντας πιστή στον χαρακτήρα γιορτής της ΔΕΘ, όσο αυτό είναι εφικτό, η εταιρεία αποφάσισε να διοργανώσει και Covid-free συναυλίες, από Δευτέρα ώς Παρασκευή, στις 13-17 Σεπτεμβρίου, οι οποίες όμως θα πραγματοποιηθούν στο “Αλεξάνδρειο Μέλαθρο” (αντί για τις υπαίθριες, στην πύλη του τόξου της ΔΕΘ, που γίνονται κάθε χρόνο)”. Αποκορύφωμα των μουσικών εκδηλώσεων θα είναι το αφιέρωμα στον αείμνηστο Μίκη Θεοδωράκη (το πρόγραμμα περιλαμβάνει Monie Monie Conniente- Διογένης Διδασκάλου, Γ.Ζουγανέλης και Αλ.Κωνσταντόπουλος, Βασίλης Λέκκας και Δημήτρης Μπάσης στο αφιέρωμα για τον Θεοδωράκη και Πασχάλης και Swingin’ Cats). ΔΕΘ

Χρήσιμες πληροφορίες για την 85η ΔΕΘ

  • Τα Σαββατοκύριακα η έκθεση θα λειτουργεί από τις 10 το πρωί ως τις 10 το βράδυ και τις καθημερινές από τις 16.00 ως τις 22.00. Το εισιτήριο θα στοιχίζει 7 ευρώ
  • Η είσοδος για τα παιδιά κάτω των 12 ετών θα γίνεται ελεύθερα, για τους ανηλίκους 12-18 με αυτοδιαγνωστικό έλεγχο (self test) και για τους ενήλικες με green pass (πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης).
  • Στην έκθεση θα φιλοξενηθεί αφιέρωμα με τον τίτλο “ΕΥ ΑΓΩΝΙΖΕΣΘΑΙ…ΠΕΡΙ ΠΑΤΡΗΣ”, που θα παρουσιάζει την επανάσταση του 1821 στη Μακεδονία και την υπόλοιπη Ελλάδα, καθώς και τον Μακεδονικό αγώνα και τους Βαλκανικούς πολέμους 1912-1913. Περιλαμβάνει επίσης κείμενα και φωτογραφίες, αντικείμενα τέχνης, λιθογραφίες, ζωγραφικά έργα, προσωπικά αντικείμενα και επιστολές πρωταγωνιστών του Αγώνα.
  • Στο αφιέρωμα “Energia” έμφαση δίνεται στην κυκλική οικονομία και στην ανακύκλωση.
  • Στο αφιέρωμα για το E-Gaming, στον όροφο του περιπτέρου 2, θα παρουσιαστεί μεταξύ άλλων το πρώτο παγκοσμίως τεχνο-άθλημα HADO, με χρήση της επαυξημένης πραγματικότητας.
  • Θα πραγματοποιηθεί και φέτος η Cheapart στο Αλεξάνδρειο Μέλαθρο από τις 13-17 Σεπτεμβρίου.

To πρόγραμμα των παράλληλων εκδηλώσεων της 85ης ΔΕΘ 

Σχετικά Άρθρα

ΥΠΕΞ Ιράν για το πλήγμα στην Ισφαχάν – «Έμοιαζαν με παιχνίδια, όχι με drones»

otavoice

Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης ο Ισημερινός λόγω ενεργειακής κρίσης

otavoice

Πώς υπολογίζεται το Δώρο Πάσχα- Μέχρι πότε πρέπει να εξοφληθεί

otavoice

Γάζα: Το Ισραήλ ισχυρίζεται ότι πέρασαν 276 φορτηγά με ανθρωπιστική βοήθεια

otavoice

«Ανακαινίζω-Νοικιάζω»: 343 εγκρίσεις την πρώτη εβδομάδα

otavoice

Εύθραυστη ηρεμία στη Μέση Ανατολή – «Γρίφος» τα επόμενα βήματα

otavoice