OTA VOICE
Πολιτική Ροή Ειδήσεων Γενική

Βόρεια Αττική: Μάχη πυροσβεστών για να αντιμετωπιστούν οι αναζωπυρώσεις

Σε δύο μέτωπα προς τις παρυφές της Πάρνηθας, το ένα στο ύψος της Ιπποκρατείου Πολιτείας και το άλλο στη Μαλακάσα, έχει περιοριστεί η πυρκαγιά στη βόρεια Αττική.

Έντονη ανησυχία προκάλεσε προς στιγμή, αργά το απόγευμα, η αναζωπύρωση που εκδηλώθηκε στη βάση της Πάρνηθας με κατεύθυνση το Κατσιμίδι, η οποία όμως αντιμετωπίστηκε αποτελεσματικά από την Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Ωστόσο, οι μάχες με τις αναζωπυρώσεις δίνονται σπιθαμή προς σπιθαμή σε όλη την καμένη έκταση, ενώ ο περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης εφιστά την προσοχή όλων σε ύποπτες κινήσεις για εμπρησμό, οπως έγινε στο Πεδίον του Άρεως. «Οφείλουμε τις δύσκολες αυτές ώρες, που κάποιοι έχουν βαλθεί να καταστρέψουν τους πνεύμονες πρασίνου της Αττικής μας, να είμαστε υποψιασμένοι και σε εγρήγορση. Θωρακίζουμε και προστατεύουμε κάθε πνεύμονα πρασίνου», σημειώνει ο ίδιος. Δεν πρέπει να μας διαφεύγει, συνεχίζει ο ίδιος, «ο ύποπτος τρόπος που εκδηλώθηκαν οι πυρκαγιές χθες το απόγευμα με την ενίσχυση της έντασης του ανέμου, στο Σούνιο αλλά και στην Πετρούπολη, τις οποίες με τεράστια προσπάθεια ανέκοψαν οι δυνάμεις πυρόσβεσης και δεν κατέκαψαν τον εθνικό δρυμό και το Ποικίλον Όρος».

 

Σχετικά Άρθρα

Βελόπουλος: Να απολογηθεί ο ίδιος ο πρωθυπουργός για το έγκλημα των Τεμπών

otavoice

Ήχησε το 112 σε 4 περιοχές, προειδοποίηση για ισχυρές καταιγίδες-θυελλώδεις ανέμους

otavoice

Οι Anonymous ισχυρίζονται ότι χάκαραν τον Ισραηλινό Στρατό και απέσπασαν 250.000 έγγραφα

otavoice

Παρίσι: Συνελήφθη ο άνδρας που απειλούσε να ανατιναχθεί έξω από το προξενείο του Ιράν

otavoice

Έκκληση για αποκλιμάκωση σε Ισραήλ και Ιράν απευθύνουν Γαλλία, Βρετανία, Ιταλία

otavoice

S&P Global: Υποβάθμισε την πιστοληπτική ικανότητα του Ισραήλ λόγω «γεωπολιτικών κινδύνων»

otavoice