Τουρκική προβοκάτσια στον Έβρο: Μιλούν για νεκρό από ελληνικά πυρά

Μετά τη γύμνια του κρατικού μηχανισμού το καθεστώς Ερντογάν προσπαθεί να προωθήσει νέα αφηγήματα

Κάθε φορά που “στριμώχνεται” στο εσωτερικό της Τουρκίας, το καθεστώς του ψευτοσουλτάνου, εφευρίσκει και προωθεί αφηγήματα για να αποπροσανατολίσει το προσηλυτισμένο κοινό του.

Έτσι λοιπόν μπροστά στη γύμνια του κρατικού μηχανισμού με τις φωτιές σε Αττάλεια και Μαρμαρίδα και αφού… “μίλησε” για εμπρησμούς από Κούρδους με την…. υποστήριξη της Ελλάδας, οι Τούρκοι έστησαν μια νέα προβοκάτσια κατά της Ελλάδας.

Δημοσιεύματα των τελευταίων ωρών από τουρκικά ΜΜΕ κάνουν λόγο για ένα περιστατικό που έγινε το Σάββατο στην όχθη του ποταμού Εβρου, κοντά στο χωριό Αντασαρχανλί της Αδριανούπολης, αναφέροντας πως ένας 43χρονος Τούρκος έχασε τη ζωή του από πυροβολισμό που δέχτηκε από την ελληνική πλευρά των συνόρων στον Έβρο.

Ωστόσο οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για υπόθεση διακίνησης μεταναστών και συμπλοκής ατόμων που είχαν ανάμιξη σε κάτι τέτοιο στον Έβρο.

Υπενθυμίζεται ακόμη ότι στα γεγονότα του Έβρου οι Τούρκοι είχαν “στήσει” σενάριο για νεκρό πρόσφυγα από ελληνικά πυρά.

Διαψεύδει κατηγορηματικά η Αθήνα

Η Αθήνα διαψεύδει κατηγορηματικά τα δημοσιεύματα που διακινεί ο τουρκικός Τύπος, τονίζοντας ότι επρόκειτο για διακινητές λαθρομεταναστών με τον ένα από τους δύο Τούρκους που ενεπλάκησαν να ήταν μάλλον μεθυσμένος.

Οι ίδιες πηγές τονίζουν πως ήδη έχει γίνει έρευνα τόσο στην πλευρά του Στρατού όσο και της Αστυνομίας, από την οποία δεν προκύπτει πως έπεσαν πυροβολισμοί από την ελληνική πλευρά.
Σχολιάστε