Πύρινος εφιάλτης στην Εύβοια – Εκκενώθηκε η Αγία Άννα και άλλοι οικισμοί

Εξαιρετικά δύσκολη είναι η κατάσταση που επικρατεί στην Εύβοια, όπου βρίσκονται σε εξέλιξη τρία ανεξέλεγκτα πύρινα μέτωπα, πλέον, με τις πυροσβεστικές δυνάμεις να δίνουν μάχη με τις φλόγες και τους κατοίκους να βλέπουν τις περιουσίες τους να γίνονται στάχτη.

Πριν από λίγη ώρα οι τοπικές αρχές κάλεσαν τους κατοίκους που μένουν στην Αγία Άννα, την Κερασιά και το Αχλάδι να απομακρυνθούν και να κατευθυνθούν προς την Ιστιαία. Από τη μεγάλη φωτιά έχουν καεί σπίτια και αυτοκίνητα, όπως αναφέρει το evima.gr. Όπως δήλωσε ο δήμαρχος Γιώργος Τσαπουρνιώτης δόθηκε εντολή για εκκένωση στην Αγία Άννα και το Αχλάδι. «Δυστυχώς οι φόβοι μας επαληθεύθηκαν, η φωτιά θα σταματήσει στο Αιγαίο», είπε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος Μαντουδίου Λίμνης Αγίας Άννας.

Τα χωριά Κεχριές έχουν εκκενωθεί από το πρωί και οι κάτοικοι ενημερώθηκαν μέσω μηνύματος από το «112» να απομακρυνθούν από την περιοχή, ενώ πυροσβέστες και εθελοντές εργάζονται πυρετωδώς ώστε να δημιουργήσουν ζώνες προστασίας.

Στη Δάφνη και τις Κεχριές δίνεται μία πραγματική μάχη από πυροσβέστες, εθελοντές, αλλά κυρίως κατοίκους της περιοχής, ρητινοσυλλέκτες οι περισσότεροι που γνωρίζουν το δάσος πολύ καλά, για να δημιουργήσουν ζώνες, έτσι ώστε η φωτιά να μην απειλήσει τους οικισμούς.
Σχολιάστε