Πύρινος εφιάλτης σε Ιπποκράτειο Πολιτεία και Αφίδνες – Ξεκίνησαν τα εναέρια μέσα

Κόλαση φωτιάς στην Αττική, με το τεράστιο πύρινο μέτωπο που έχει δημιουργηθεί στους πρόποδες της Πάρνηθας να κατακαίει τα πάντα στο πέρασμά του.

Οι φλόγες βρίσκονται στον οικισμό των Ποντίων στα δυτικά του Αγίου Στεφάνου, με κατεύθυνση στο Καπανδρίτι, ενώ υπάρχουν πολλά σπίτια σε Αφίδνες και Δροσοπηγή που έχουν τυλιχθεί στις φλόγες.

Σε πύρινο κλοιό και η Ιπποκράτειος Πολιτεία, όπου λίγο μετά τα μεσάνυχτα οι φλόγες μπήκαν στις αυλές των πρώτων σπιτιών. Λίγο πριν από τις 10 το βράδυ της Πέμπτης η φωτιά πέρασε την Εθνική Οδό και επιχειρήσεις στη βιομηχανική ζώνη παραδόθηκαν στις φλόγες. Η μεγάλη πυρκαγιά «κατέβηκε» από τις Αφίδνες μέχρι το ρεύμα της εθνικής οδού προς τον Πειραιά. Εκεί είχαν παραταχθεί ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής με οχήματα, προκειμένου να αποτρέψουν το σενάριο η φωτιά να περάσει την εθνική. Ωστόσο, οι καύτρες πετάχτηκαν στην απέναντι πλευρά της εθνικής, προκαλώντας εστίες φωτιάς. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ, οι φλόγες πέρασαν μέσα στις εγκαταστάσεις ενός εργοστασίου γάλακτος και καίει τα πεύκα που βρίσκονται παράπλευρα. Οι πυροσβέστες προσπαθούν με κάθε τρόπο να σταματήσουν την πυρκαγιά, με το έργο τους να δυσχεραίνει ο άνεμος που άρχισε να δυναμώνει.

Όπως είπε ο πρόεδρος της κοινότητας των Αφιδνών, Ανδρέας Θεοδωρακόπουλος, μιλώντας στον RealFm 97,8 και την εκπομπή των Γιάννη Μιχελάκη και Στεφανίας Κασίμη, η «κατάσταση αυτή τη στιγμή είναι κόλαση. Μόνο αυτή η λέξη μπορεί να την περιγράψει». Σύμφωνα με τον ίδιο, καίγονται σπίτια στις οδούς Ολύμπου και Πίνδου ενώ στον κάμπο, στη Ρέρα στον σταθμό η φωτιά έχει περάσει στην Εθνική. Όπως τόνισε «είμαστε ανοχύρωτο χωριό, καθώς δεν υπάρχει πυροσβεστικό αυτή τη στιγμή». Ο κ. Θεοδωρακόπουλος απηύθυνε δραματική έκκληση να σταλούν πυροσβεστικές δυνάμεις, καθώς αυτή την ώρα υπάρχουν μόνο οι δικές τους υδροφόρες και οι εθελοντές».
Σχολιάστε