Πύρινη κόλαση στη Βαρυμπόμπη: Έκλεισε η εθνική οδός – Ακούγονται εκρήξεις

Πύρινος εφιάλτης είναι σε εξέλιξη αυτή την ώρα στην Βαρυμπόμπη. Εξαιτίας της φωτιάς, πριν από λίγο έκλεισε η εθνική οδός Αθηνών – Λαμίας στο ύψος της Λυκόβρυσης. Σύμφωνα με πληροφορίες, αρχικά έκλεισε το ρεύμα ανόδου και στη συνέχεια διακόπηκε η κυκλοφορία και στο ρεύμα προς Αθήνα.

Η Πολιτική Προστασία έστειλε μήνυμα μέσω του ευρωπαϊκού αριθμού έκτακτης ανάγκης 112, στους κατοίκους της περιοχής να κλείσουν καμινάδες, πόρτες και παράθυρα για να μην μπουν καύτρες στα σπίτια τους.

Ενισχύθηκαν οι δυνάμεις πυρόσβεσης

Οι δυνάμεις πυρόσβεσης ενισχύθηκαν στην πυρκαγιά της Βαρυμπόμπης. Αυτή την ώα επιχειρούν 104 πυροσβέστες με τέσσερις ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 35 οχήματα και το μηχανοκίνητο ειδικό τμήμα πυροσβεστικών επιχειρήσεων, πέντε ελικόπτερα και τέσσερα αεροσκάφη, με τη συνδρομή εθελοντών πυροσβεστών και υδροφόρων ΟΤΑ.

Το θετικό στοιχείο, όπως επισημαίνουν αξιωματικοί της Πυροσβεστικής, είναι ότι δεν φυσάει δυνατός αέρας κάτι που αφήνει ελπίδες να οριοθετηθεί η πυρκαγιά. Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, έγιναν και αρκετές εκρήξεις, οι οποίες μέχρι στιγμής δεν έχει διαπιστωθεί από πού προήλθαν οι εκρήξεις, κάτι που αναμένεται να διευκρινιστεί αφού η πυρκαγιά τεθεί υπό έλεγχο.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ
Σχολιάστε