Μεσσηνία: Δύσκολη νύχτα στους Χράνους Μεγαλόπολης

Πύρινος εφιάλτης και στη Μεσσηνία. Ανησυχητική είναι η κατάσταση στην Άνθεια, όπου η φωτιά έχει φτάσει στα πρώτα σπίτια. Ο Δήμος Καλαμάτας έχει θέσει σε επιφυλακή τρία λεωφορεία για την εκκένωση των γύρω οικισμών, ενώ η Ανθεια έχει εκκενωθεί. Στην περιοχή βρίσκεται το Αρχαίο Θέατρο της Θουρίας και η φωτιά μαίνεται ανεξέλεγκτη.

«Εξαιρετικά δύσκολη είναι η κατάσταση με τις φωτιές στη Μεσσηνία», ανέφερε στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο αντιπεριφερειάρχης, Στάθης Αναστασόπουλος, αφού, όπως είπε, «αργά το απόγευμα εκδηλώθηκαν δύο νέες φωτιές, στις περιοχές Μουζάκι και Άνθεια».

Σχετικά με τη φωτιά που εκδηλώθηκε χθες το απόγευμα στη Μέλπεια, ο αντιπεριφερειάρχης είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι «τις μεσημβρινές ώρες το πύρινο μέτωπο κινήθηκε ανατολικά και έφθασε στην κοινότητα Καρνάσι». Όπως προσέθεσε, «η φωτιά πέρασε μέσα από την κοινότητα, προκαλώντας ζημιές, αλλά ήταν καταλυτική η επέμβαση ενός πυροσβεστικού ελικοπτέρου που πραγματοποιούσε συνεχείς ρίψεις, αφού εφοδιαζόταν πολύ γρήγορα με νερό».

Σύμφωνα με το eleftheriaonline.gr, σπίτια έχουν τυλιχτεί στις φλόγες, ενώ οι άνεμοι όπως αναμενόταν από το μετεωρολογικό δελτίο έχουν ενταθεί και καθιστούν πολύ δύσκολο το πυροσβεστικό έργο.
Σχολιάστε