Καταγγελία για νέα λεηλασία στο Βαρώσι – Αρχίζει το μεγάλο πλιάτσικο στις περιουσίες των νόμιμων ιδιοκτητών

Μια σημαντική καταγγελία για την κλειστή πόλη της Αμμοχώστου φέρνει στο προσκήνιο η τουρκοκυπριακή αντιπολιτευόμενη ιστοσελίδα «Özgür Gazete Kıbrıs».

Σύμφωνα με το τ/κ δημοσίευμα, διάφορα άτομα οργανώνονται στο διαδίκτυο για να αφαιρέσουν ιστορικά αντικείμενα και οτιδήποτε φέρει υλική αξία από τμήματα της κλειστής πόλης που ανοίγει σταδιακά η τ/κ ηγεσία.

Η τ/κ ιστοσελίδα αναφέρεται σε «ρακοσυλλέκτες», οι οποίοι χρησιμοποιούν το διαδίκτυο, τα δίκτυα κοινωνικής διασύνδεσης για να συζητήσουν την αφαίρεση διάφορων αντικειμένων από το Βαρώσι.

Οργανώνονται στο facebook

Σε σχετικές φωτογραφίες που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα απεικονίζονται ταχυδρομικά κιβώτια από την βρετανική περίοδο και την πρώτη περίοδο της Κυπριακής Δημοκρατίας, για τα οποία φαίνεται πως δείχνουν ενδιαφέρον ορισμένα άτομα.

Σε μια ανάρτηση στα τουρκικά ξεχωρίζει η φράση-τοποθέτηση «Πραγματοποιήσαμε τα εγκαίνια του Βαρωσιού, με το καλό και αν είναι θέλημα του Αλλάχ υπάρχουν πολλά παλιά αντικείμενα, θα ξεκινήσουμε εδώ».

Σε μια άλλη ανάρτηση ξεχωρίζει το σχόλιο «εκείνο το ταχυδρομικό κιβώτιο είναι δικό μου», όπως εξηγεί το kathimerini.com.cy.

Ένας άλλο χρήστης του facebook δε, σχολιάζει χαρακτηριστικά ότι «ζαλίζεται» προφανώς από τα αντικείμενα που αντίκρισε στο Βαρώσι.

Υπενθυμίζεται, σύμφωνα πάντα με το kathimerini.com.cy, ότι πρόσφατα η τ/κ ηγεσία ανακοίνωσε το άνοιγμα ενός τμήματος της κλειστής πόλης, το οποίο αντιστοιχεί στο 3,5% του κατεχόμενου Βαρωσιού.
Σχολιάστε