ΗΠΑ: Υποχρεωτικός ο εμβολιασμός των εκπαιδευτικών στην Καλιφόρνια

Η Καλιφόρνια έγινε χθες Τετάρτη η πρώτη πολιτεία των ΗΠΑ που απαιτεί από τους εκπαιδευτικούς και το προσωπικό των σχολείων να εμβολιαστούν κατά της covid-19 ή να υποβάλλονται τακτικά σε τεστ, μια κίνηση την οποία ο κυβερνήτης Γκάβιν Νιούσομ χαρακτήρισε «υπεύθυνο βήμα» προκειμένου να διασφαλιστεί η ασφάλεια των παιδιών.

Οι προϋποθέσεις αυτές ήδη ισχύουν για τους δημόσιους υπαλλήλους και τους υγειονομικούς στην πολιτεία.

«Πιστεύουμε ότι αυτός είναι ένας βιώσιμος τρόπος για να διατηρήσουμε τα σχολεία μας ανοικτά και να αντιμετωπίσουμε τη βασική ανησυχία των γονιών, όπως εγώ, για τα μικρά παιδιά», επεσήμανε ο Νιούσομ.

Στο μεταξύ στο Τέξας δικαστής στην κομητείας Ντάλας εμπόδισε προσωρινά την εφαρμογή της εντολής του κυβερνήτη Γκρεγκ Άμποτ, βάσει της οποίας οι τοπικοί αξιωματούχοι δεν μπορούν να επιβάλουν στους πολίτες να φορούν μάσκα σε χώρους όπως σχολεία, επιχειρήσεις ή δημόσια κτίρια, την ώρα που σημειώνεται άνοδος των κρουσμάτων του κορονοϊού σε ολόκληρες τις ΗΠΑ.

Η απόφαση αφορά μόνο την κομητεία του Ντάλας, τη δεύτερη πιο πολυπληθή του Τέξας. Την Τρίτη άλλο δικαστήριο στο Τέξας αποφάσισε ότι οι αξιωματούχοι στις κομητείες Σαν Αντόνιο και Μπέξαρ μπορούν να ζητούν τη χρήση μάσκας στα δημόσια σχολεία.

Ο επικεφαλής της κομητείας του Ντάλας Κλέι Τζένκινς, που προσέφυγε δικαστικά κατά της εντολής του Άμποτ, εκτίμησε ότι προληπτικά μέτρα, όπως η χρήση μάσκας, είναι απαραίτητα για την αντιμετώπιση της ανόδου των κρουσμάτων της covid-19.

 
Σχολιάστε