Φωτιές στην Εύβοια: Φουντώνει το μέτωπο από Γαλατσώνα προς Αβγαριά

Για έβδομη μέρα βρίσκεται σε εξέλιξη η τεράστια φωτιά στην Εύβοια.

Οι δυνάμεις δίνουν μάχη για να περιορίσουν το πύρινο μέτωπο, όμως οι αναζωπυρώσεις είναι συνεχείς. Την τελευταία ώρα, σύμφωνα με το ΟPEN, υπάρχουν μεγάλες στα χωριά Αβγαριά και Γαλατσώνα και οι φλόγες απειλούν τα χωριά.

Στην Αβγαριά, οι πυροσβέστες έχουν ρίξει κορμούς δέντρων για να δημιουργήσουν μια ζώνη προστασίας, ενώ οι κάτοικοι που έχουν παραμείνει στο χωριό προσπαθούν με ό,τι μέσα έχουν στα χέρια τους να σώσουν όσα μπορούν.

Το μεσημέρι η πυρκαγιά επιχείρησε να «περάσει» τον δρόμο μεταξύ Αβγαριάς και Γαλατσώνας, γεγονός που προκάλεσε συναγερμό καθώς υπάρχει η εκτίμηση ότι με τη φορά των ανέμων η φωτιά μπορεί να κατευθυνθεί προς την Ιστιαία.

Το απόγευμα και ενώ η κατάσταση βρισκόταν σε οριακό σημείο, οι κάτοικοι στην Αβγαριά έλαβαν μήνυμα μέσω του «112» ώστε να απομακρυνθούν άμεσα από την περιοχή και να κατευθυνθούν προς την Ιστιαία.

Ο δήμαρχος Ιστιαίας, Ιωάννης Κοντζιάς τόνισε μιλώντας στην ΕΡΤ ότι έχει τεθεί μία «γραμμή άμυνας» στις Καματριάδες. Αν η φωτιά περάσει από εκεί, τότε κινδυνεύει να φύγει προς τα δυτικά και να δημιουργήσει πρόβλημα ακόμη και στα περίχωρα της Ιστιαίας, όπως είπε, και έκανε λόγο για ένα πύρινο μέτωπο πέντε χιλιομέτρων.
Σχολιάστε